AKP’li Miroğlu: Afrin rahatsızlığı olsa hissederdik

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, TSK'nin Afrin operasyonunu değerlendirdi. Miroğlu, partisindeki Kürtlerin operasyondan rahatsız olmadığını savundu.

Türkiye’nin Afrin’de yürüttüğü operasyonu değerlendiren AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, partisindeki Kürtlerin operasyondan rahatsız olmadığını belirterek, “Olsaydı hissederdik” dedi.

Rudaw’a konuşan Miroğlu, AKP içindeki Kürtlerin Afrin harekatı karşısında rahatsız olduğuna ilişkin bilgi olmadığını söyledi.

Miroğlu, “Olsaydı bunu hissederdik. Birileri çıkar itiraz ederdi ya da birtakım aydınlar çıkar görüş belirtirdi. AK Parti içindeki Kürtler en son Kuzey Irak’taki yani Kürdistan Bölgesi’ndeki referandumdan sonra görüşlerini dile getirdi, ancak Afrin operasyonu konusunda böyle bir şeyin olduğuna dair benim bir bilgim yok” şeklinde konuştu.

PKK’nin Afrin’de amaçladığı şeyle Diyarbakır’dakinin aynı olduğunu savunan Miroğlu, Türkiye’nin bu örgüte seyirci kalmasının mümkün olmadığını söyleyerek, “Bu örgüt Nusaybin’de, Sur’da ne yaptıysa Afrin’de de aynı şeyi yapacak gibi görünüyor. Gelen haberler bu yönde. Afrin’de hendeklerin kazıldığı, halkın bu direnişe davet edildiği yönünde çok fazla haber var. Türk Genelkurmayı’ndan yapılan açıklamada da ‘Sivillerin tahliye edilmesi ve zarar görmemesi için azami gayret gösterilecektir’ deniliyor ki operasyonu yöneten güçlerin bir tecrübesinin olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Miroğlu, Fransa’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) Afrin için acil toplanmaya çağırmasını, “Bu olağandır. Muhtemeldir böyle bir blok da oluşabilir. Suriye’nin üniter birliğinde bir problem olmadığı ve Suriye ordusu ülkenin bütününü temsil düzeyinde bütün bölgelerde görev alacak noktaya geldiğinde Türkiye de kalıcılığını sürdürmeyecektir” şeklinde değerlendirdi.