AKP'li milletvekili: Ensar bu mücadeleyi çok başarılı bir şekilde atlattı

AKP'li Aydın Ünal, "Ensar Vakfı, FETÖ'nün çok iftiralarına, saldırılarına uğradı, linç kampanyalarına maruz kaldı ama bu mücadeleyi çok başarılı bir şekilde atlattı" dedi.

AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Ensar Vakfı, FETÖ'nün çok iftiralarına, saldırılarına uğradı, linç kampanyalarına maruz kaldı ama bu mücadeleyi çok başarılı bir şekilde atlattı" diye konuştu.

Ünal, Ensar Vakfı'nın Antalya'da bir otelde düzenlediği, "6. Büyük Türkiye Buluşması" toplantısına katıldı. Aydın Ünal, burada yaptığı açıklamada, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda, "vakfın kendi içindeki konuları istişare ettiğini" ve toplantıda medya, siyaset ilişkisinin ele alındığını belirtti. Ensar Vakfı'nın bir "sivil toplum örgütü" olarak Türkiye'nin "demokratikleşmesinde, gençlerin eğitiminde çok önemli bir sorumluluk üstlendiğini" öne süren Ünal, vakfın "bu sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiğini" iddia etti.

'ENSAR AK PARTİ POLİTİKALARININ BELİRLENMESİNDE ETKİLİ OLDU'

Ensar Vakfı'nın "siyasetle ilişkisinin diğer sivil toplum örgütlerinin siyasetle ilişkisi gibi olmadığını" iddia eden Ünal, "Ensar Vakfı, AK Parti'nin kuruluşunda, AK Parti'nin politikalarının belirlenmesinde birçok sivil toplum örgütümüzle çok etkili oldu. Şu anda da en önemli eğitim politikalarının daha yaygın ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için Ensar Vakfı görüş ve düşüncelerini hükümetle paylaşıyor" diye konuştu.

"Bir siyasi partinin etrafındaki sivil toplum kuruluşlarıyla, vakıflar, derneklerle var olduğunu" ifade eden Ünal, "AK Parti'nin 15 yılının dernek ve vakıflarla istişaresi sayesinde başarılı ve hizmetle dolu geçtiğini, AK Parti'nin bu görüş alışverişini sürdürdüğü takdirde daha başarılı politikalar üreteceğini" öne sürdü.