AKP'li Külünk Almanya'da Rizeliler'e seslendi: Avrupa FETÖ'ye yataklık yapıyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa'nın Cemaat'e yardım ve yataklık yaptığını iddia etti

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa Rizeliler Derneği'nin Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği gecede açıklamalarda bulundu.

Karşılarında "terör örgütleriyle birlikte anılan bir Avrupa olduğunu" iddia eden Külünk, "Avrupa Birliği sürecinde olan bir Türkiye var. Türkiye Avrupa için son derece stratejik bir güç. Fakat ne hikmetse sürekli stratejik güç olan Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden örselemeye çalışan bir Avrupa var. Bu iki yüzlülükten öte bir hal artık. Yani Avrupa kendi değerleri karşısında samimiyetsizliğini sürekli tescil ediyor. Türkiye Avrupa ile tam üyelik sürecinde karşılıklı menfaatleri çok güçlü olan iki güçlü yapı, bir tarafta topluluk bir tarafta Türkiye var." şeklinde konuştu.

Külünk, 15 Temmuz'un ardından Avrupa'nın tutumu hakkında şunları söyledi:

"15 Temmuz işgal kalkışması, bu silahlı kalkışmanın ardından Avrupa'nın yapması gereken bir, bunların (FETÖ) okullarını kapatmak, iki, bu silahlı kalkışmanın içindeki teröristleri Avrupa'da kabul etmemek ve hepsini Türkiye'ye iade etmek, götürüp Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenlik güçlerine teslim etmekti. Fakat ne hikmetse Avrupa bu teröristlere, 15 Temmuz gecesi kendi vatandaşına silah sıkan, bomba atan teröristlere ve bu terör örgütüne yataklık yapıyor. Bu Avrupa'nın Türkiye karşısındaki samimiyetsizliğinin en önemli delilidir ve belgesidir"