AKP'li belediyenin sokak hayvanı vahşeti!

AKP’li Zile Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında 50 kedi-160 köpek kapasiteli hayvan barınağı reklamları yapılırken, gerçeğin ise tam bir vahşet olduğu ortaya çıktı. Zile’de hafriyat bölgesindeki bir buçuk metrelik çukurda ölü ve canlı sokak köpeklerinin bir arada olduğu görüntülendi. Ölü köpeklerin altta, canlıların üstte olduğu çukurda iskeletlere de rastlandı. Açlıktan kıvranan köpeklerin…

soL-Zile

Önceki gün Zile halkının çocuk parkını yerle bir eden AKP’li belediye, şimdi de sokak hayvanlarına reva gördüğü muameleyle eleştirilerin hedefinde.

Zile Belediyesi’ne ait Ağbaba-Hıdırlık mevkiinde hafriyat bölgesi olarak kullanılan alanda bir buçuk metrelik çukurun içerisinde ölü ve canlı sokak hayvanlarını bir arada olduğu görüntülendi. Belediyenin sokak hayvanlarını bu çukura attığı ortaya çıktı.

Söz konusu bölgeyi ve sokak hayvanlarını o çukura götüren kamyonu görüntüleyen bir Zileli yurttaş, soL’un sorularını yanıtladı…

Bu görüntüleri ne zaman elde ettiniz?

- Bundan 10 gün önceydi. Ağbaba bölgesinden geçerken Zile Belediyesi’ne ait hafriyatlı bölgede bir çukur dikkatimi çekti. Çukura bakmak için ilerlerken kokunun fazlalaştığını hissettim. Çukurun tam olarak başına geldiğimde ise gördüklerime inanamadım. Hâlâ gördüklerimin etkisindeyim. Bir insan boyundan fazla yükseklikte ve hilal şeklinde olan toprak yığının dibinde bir çukur vardı. Çukurda ise ölü köpekler altta, canlı köpekler üstteydi ve açlıktan birbirlerini yemeye çalışıyorlardı. Hatta bir köpeğin sadece iskeleti kalmıştı, geri kalan her şeyini yemişlerdi. Ağlasam ağlayamıyor, kaçsam kaçamıyordum, gördüklerimin etkisiyle şok oldum. Aldığım koku başımı ağrıttı.

- Zile Belediyesi’ne ait olan hafriyat bölgesi diyorsunuz, siz oradayken sizi fark eden kimse olmadı mı?

- Belediyenin çöp kamyonları çalışmaya devam ediyordu, zaten belediyeye ait olan çöp kamyonunun da görüntüsünü aldım. Beni görmemelerine şaşırmadım ama ben görmüş olduğum görüntüler karşısında kayıtsız kalmak yerine, çukura bir taş atıp, attığım taşa basarak çukura girdim. Köpekleri bu durumdan kurtarmak için kucağıma alıp çıkarmaya çalıştım ama fazlasıyla saldırgan oldukları için çukurdan çıkmak zorunda kaldım, canımı zor kurtardım diyebilirim. Çukurdan çıktıktan sonra telefonumu çıkarıp fotoğraf çektim. Çukurun etrafında dolaşıp durdum. Öylesine bir çukur kazılmıştı ki fazlasıyla nizamiydi. Katoyla (ağır bir iş makinası türü) açılmış bir çukur olduğunu düşündüm bir an ve eminim belediyenin araçları çalışmaya devam ederken o çukuru fark etmemeleri imkansız. Bilinçli yapılmış bir şey olduğunu düşündüm.

- Bir buçuk metrelik çukurdan bahsediyorsunuz ve bu çukurun bilinçli kazıldığını mı iddia ediyorsunuz?

- Evet tam olarak öyle söylüyorum. Büyük ihtimalle Zile’nin sokaklarında dolaşan başıboş hayvanları getirip bu çukura atıyorlar. Görüntülerde gördüğünüz gibi fazlasıyla köpek cesedi var. Görüntüleri kimseyle paylaşamadım yalnızca size dile getirebildim çünkü fazlasıyla rahatsız edici görüntüler.

BELEDİYE BAŞKANI’NIN SOSYAL MEDYA HESABINDA GÖRÜNTÜLER BAMBAŞKA

Zile Belediye Başkanı Lütfü Vidinel kendi Facebook hesabında ise 50 kedi, 160 köpek kapasiteli hayvan barınağının fotoğraflarını paylaştı. Paylaşılan fotoğraflar ile gerçekler arasındaki fark ise korkutucu olduğu ortaya çıktı.