AKP’li belediyeden ‘cinli şeytanlı’, ‘ölümden sonra dirilmeli’ yaz tatili kitabı!

Manisa’nın merkez ilçe belediyelerinden Şehzadeler’de, emekli bir din dersi öğretmenin yazdığı 40 üniteli “yaz tatili kitabı” belediye tarafından “kültür yayıncılığı” adı altında bastırılarak ilkokul öğrencilerine bedava dağıtıldı. Evrim karşıtı propagandanın yer aldığı kitapta “Cin ve Şeytan”, “Cenin ve Ateist”, “Kıyamet Nasıl Kopacak?”, “Öldükten Sonra Nasıl Dirilinecek?”, "Sihir ve Büyü…

soL-İzmir

Kuran kursu inşaatı, Kadir Gecesi programı, Ramazan konseri, kandil simidi dağıtımı, iftar yemeği, cami onarımı, cami cemaatine limonata ikramı gibi faaliyetleriyle tanınan Manisa’nın iki merkez ilçe belediyesinden biri olan Şehzadeler, şimdi de ilçede yaşayan ilkokul öğrencilerine ücretsiz dağıtılmak üzere “Yaz Tatili Din Bilgiler Kitabı” bastırdı.

40 günde okunması planlanan 40 üniteli kitapta, “Cin ve Şeytan”, “Cenin ve Ateist”, “Kıyamet Nasıl Kopacak?”, “Öldükten Sonra Nasıl Dirilinecek?”, “Mareşal Tito’dan Müthiş Bir İtiraf” gibi okuma parçaları yer aldı. “Hasta Duası” adlı bir ilahiye de yer verilen kitapta, kardeşi hastalanmış bir çocuğun ağzından, hastaya şifanın duayla ve Allah tarafından verildiği vurgulandı.

“Hasta Duası” adlı şiirde, şu ifadelere yer verildi: “Benim bir kardeşim var / Terli iken soğuk su içer, hasta olur / Dertliye deva hastaya şifa / Sen verirsin Allah’ım / Sen şifasın Allah’ım Allah / Sen görürsün Allah’ım Allah / Babam onu götürdü doktor amcaya / İlaç verdi, bir de dua öğretti / Dertliye deva hastaya şifa / Sen verirsin Allah’ım…”

ÇOCUKLARA “CİN BİLGİSİ” DERSLERİ!

Kitabın “Cin ve Şeytan” adlı beşinci bölümünde ise “cinlerin ve şeytanları saf ateşten, dumansız ateş alevinden yaratılmış ruhani varlıklar olduğu”, “cinler arasında insanlar gibi evlenme de olduğu” gibi cümlelere yer verildi.

EVRİM KARŞITI SAYFALAR DA YER ALDI

Evrim karşıtı bölümlerin de bulunduğu kitapta, “Dünyanın her yerinde insanlara Adem oğlu Adem diye hitap edildiği, maymun oğlu maymun diye hitap edilmediği” anlatıldı. Aynı bölümde “evrim teorisinin bilimsel olmadığı, sahte belgelere dayandırıldığı” da savunuldu.

Kitabın “Cenin ve Ateist” adlı okuma parçasında ise şu cümleler yer aldı: “Allah’a inanmayan bir ateistin durumu, anne karnında dokuz ayını doldurmuş bir cenine benzer. On gün sonra aramıza katılacak bu yavru ile konuşabilsek ve desek ki, burada insanlar, hayvanlar, gece gündüz, güneş ay, bitkiler, taze meyveler var, bize inanmaz ve der ki, benimle alay mı ediyorsunuz. Çünkü o hayatın ana karnından ibaret olduğunu sanır. Tıpkı bir ateistin durumu da aynı ana karnındaki çocuğun durumu gibi. O da hayatın sadece dünyadan ibaret olduğunu sanıyor. Cennet, cehennem, Allah inancı hak getire. Ateistler de öldüklerinde telafisi mümkün olmayan ahiret aleminin gerçekleri ile karşı karşıya kalacak. Ateistler Allah’a yalvaracaklar ve ‘Ne olur rabbimiz bizi tekrar dünyaya getir de sana karşı kullukta kusur etmeyelim. Ah ne olaydı bir toprak olsaydım da bu duruma düşmeseydik’ diyecekler.”

SİHİRDEN KORUNMA YOLLARI ANLATILDI!

“Yaz Tatili Kitabı”nda ayrıca “kıyametin nasıl kopacağı”, “öldükten sonra nasıl dirilineceği” de ilkolul öğrencilerine anlatılıyor. Kitabın “Sihir ve Büyüden Korunma” başlıklı bölümünde ise “Kuran’ın son üç suresi sihir ve büyüden korunmak için bütün insanlığa ihsan edilmiş en güzel, en veciz dualardır” deniliyor.

Kitabın “Mareşal Tito’dan Müthiş Bir itiraf” adlı okuma parçasında ise, Yugoslav devlet adamı Josip Broz Tito’nun ölüm döşeğinde Allah’a inandığını itiraf ettiği savunuldu.

KÜLTÜR YAYINCILIĞI!

İlahiyat Fakültesi mezunu olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, kitaba yazdığı önsözde, yayınladıkları kitabın “kültür yayıncılığı” olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle Kadir Keskin hocamızın Allah bilgisini esas alan kitabını öncelikli sıraya aldık. Kalbin kapısını Allah’ın nazarına açanların kalbini Allah nuruyla aydınlatır. Kalbi Allah nuruyla aydınlanan vicdani zekâ sahipleri bulundukları topluma iyi niyetle, güzel gayretle ve hakikat aşkıyla sahiplenirler, cümle yaratılmışlara dostça nazar ederler ve şehirler ruhu imar edilmiş insanlarla imar olur” dedi.

TİB BAŞKANI’NIN KARDEŞİ

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in, 2013’te dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından Telekomünikasyon İletişim Başkanı olarak atanan MİT mensubu Ahmet Cemaledddin Çelik’in kardeşi olduğu öğrenildi.