AKP'li belediye 'içinde uygunsuz şeyler yapılıyor' diyerek asansörü yasakladı

AKP'li Ereğli Belediyesi, engelli bireylerin kullanımına sunulan asansörü "içinde uygunsuz hareket ve davranışlarda bulunulduğu" gerekçesiyle durdurdu.

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 2013 yılında yapılan Ruhi Cöbekoğlu üstgeçitinin engelli bireylerin kullanımına sunulmak üzere yapılan asansörü çalışmıyor. AKP'li Ereğli Belediyesi "asansörün normalde çalışmakta olduğu fakat uygunsuz hareket ve davranışlarda bulunulduğu” gerekçesini sundu.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki üstgeçit sahile erişimi sağlıyor. Akülü tekerlekli sandalye kullanan 24 yaşındaki fiziksel engelli Yasin Çiçek asansörün çalışması için 2013 yılından beri her yolu denemiş. Birçok yetkili kuruma başvurmuş. Hatta üstgeçite asansörün çalışması için yazdığı yazıları bile yapıştırmış ama sonuç hep aynı.

24 yaşındaki Çiçek, en son Başbakanlık Bimer’e başvuruyor. Kendisine geçen aylarda gelen yazıda AKP’li Karadeniz Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün “asansörün normalde çalışmakta olduğu fakat kimliği belirsiz kişilerce uygunsuz hareket ve davranışlarda bulunulduğu” gerekçesiyle çalıştırılamadığı yanıtı yer alıyor.

Yasin Çiçek, “Asansörü kullanamadığımız için dört yaya geçidinden geçerek sonunda sahile ulaşabiliyoruz. Üstgeçitin altındaki yaya geçitleri de kapatıldı. O mesafeye erişmek zorunda bırakılıyoruz. Karşıdan karşıya tehlike yaşamadan geçmek istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.