AKP'li Belediye halkın parasını 'Diriliş' dizisine verdi!

AKP’li Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Diriliş dizisine sponsor oldu. Halkın parasıyla bir diziye sponsor olunması tepki çekti.

Gaziantep'te AKP'li Şahinbey İlçe Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı konutları satmak için yasalara aykırı olmasına rağmen bir diziye sponsor oldu.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, AKP'li Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TRT'de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisine sponsor oldu. Konutların reklamı da Diriliş'te yayınlandı. CHP'li Belediye Meclis Üyesi Hasan Şencan, Sayıştay kararlarına göre belediyelerin dizilere sponsor olamayacağını vurgulayarak, “Diriliş'e kaç lira ödediniz?” diyerek Başkan Tahmazoğlu'na soru önergesi verdi.

Şencan önergesinde, Sayıştay kararı ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün “Tanıtım ve Kutlama Harcamaları'' konulu genelgesine atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Belediye faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla mahalli yayın kuruluşlarında programlara katılarak belediye icraatlarına yer verilmesi sonucunda meydana gelen kamu gideri, belediyeye ait bir vazifenin ifası maksadıyla olmadığından bu giderin belediye bütçesinden ödenmesi, kanun gereği belediye gideri olarak değerlendirilemez. Konuya emsal Sayıştay kararında; ‘Belediye Başkanı'nın görüntü ve konuşmalarının da bulunduğu program, tanıtım yapan televizyonlara ve internet sitesine, belediye hizmet tanıtımı yahut ilan gideri adı altında ödeme yapılmasının mümkün olmadığı' hükmüne varılmıştır.”