AKP'li belediye başkanı makamına çağırarak gazeteciye şantajda bulundu

İl Emniyet Müdürü ile kavgasıyla gündem olan AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, şimdi de makamına çağırdığı bir gazeteciye şantajda bulundu.

Haber Merkezi

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentte yayın yapan bir gazetenin sorumlu yazı işleri müdürünü makamına çağırarak tehdit etti.

Ordu'da yerel yayın yapan Yön gazetesinin sahibi olan Osman Şahin, şantaj olayını şöyle anlattı:

"Bana hitaben 'Nasıl gidiyor, yazdığın haberlerin doğruluğundan emin misin' dedi. Ben de 'başkanım haberin doğruluğuna inanmadan, elimde bilgi ve belgelerim olmadan haber yazmam' dedim. Bana Mustafa Tomak isimli kişiyi  kastederek 'o adamı iyi tanıyor musun, onun ağzıyla haber yapıyorsun' dedi... Ben de kendisini şahsen tanımadığımı söyleyip 'sadece sosyal medyada yaptığı paylaşımları kaynak gösteriyorum, oradan bazen konuşuyoruz' dedim. Bu konuşmalar devam ederken, 'Bu senin, sana gelmiş, bana İzmir’den kargoyla gelmiş, ben de sana veriyorum' diyerek önüme masanın üzerinde duran sarı bir zarf dosyasını uzattı. Ben dosyayı aldım, içini çıkarıp açtım. Bana 'Bu kim, bu kim' dedi. Bana ait olduğunu söyledim. Zarfın içerisinde iki dosya vardı. Açtığımda 24 Ağustos 2017 tarihinde saat 00.10 sıralarında sahte bir hesapla MSN’den yaptığım konuşmanın sadece bana ait olan müstehcen ve özel kısımlarını resmimle birlikte verdi. Anladım ki, bana şantaj yapılmış, tuzak kurulmuş."

Şahin, konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığına, AKP genel merkezine şikayette bulunduğunu belirtirken, aynı zamanda cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi.

37 yıldır gazetecilik yaptığını belirten Şahin, "Kentte ihalelerde usulsüzlük varsa, belediye başkanı polisi dövüyorsa bunları haber yaptık. Bu şantajın nedeni bu. Daha önce de hakkımda üç kez suç duyurusunda bulundu. Ben mesleğimi yapıyorum, bundan başka türlü kazançlar sağlamıyorum" dedi.