AKP'li Belediye Başkanı 'gençlerle baş başa': Ders saatinde 'başkanlık' propagandası

Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi'nde bugün "Gençlerle baş başa" isimli bir panel düzenlendi. Okulun spor salonunda düzenlenen ve 'başkanlık' propagandasının yapıldığı panele AKP'li Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz katıldı.

soL - İstanbul

Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi'nde bugün AKP Gençlik Kolları ve okul yönetiminin işbirliği ile bir panel düzenlendi.

12. sınıf öğrencililerini spor salonunda toplayan okul yönetimi, AKP'li Çekmeköy Belediye Başkanı'nın geleceği etkinliği de önceden duyurmadı. Dördüncü ve beşinci ders saatlerinin arasında yapılan panelde 12. sınıf öğrencilerinin bilerek seçildikleri vurgulanırken, öğrenciler "başkanlık" propagandasına maruz kaldı.

Panelde, başkanlık propagandası yapıldığı ve öğrencilere referandumda "Hayır" oyu kullanacakların ya "FETÖ"cü ya da "PKK"li olduğu anlatıldı.

75 dakika süren etkinlikte, AKP'li başkana tepki gösteren öğrencilerin tehditlere maruz kaldığı ortaya çıktı.

Panele ilişkin soL'a konuşan Solcu Liseli bir öğrenciye sorduğumuz sorular ve yanıtları şu şekilde:

Öncesinde böyle bir şey olacağını biliyor muydunuz?

Öncesinde böyle bir şeyin olacağını ilk derse kadar bilmiyorduk. Arkadaşlarım bugün AKP'li Çekmeköy İlçe Başkanın geleceğini "Gençlerle baş başa" adı altında panel düzenleyeceğini sohbet edeceğini söyledi. 

Panelin konusu neydi?

Konusu kağıt üzerinde yalnızca gençlerle sohbet olarak görülüyordu. Ancak bu böyle gelişmedi. Okuldan AKP Gençlik Kollarına üye kişiler tarafından "başkanlık" ve bunu "neden savunmamız" hakkında sorular soruldu. Bu aşamada AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Poyraz direkt başkanlık propagandası yaptı ve "Hayır" diyenlerin "PKK"li ya da "FETÖ"cü eolduğunu açıkça ima etti. Bunun üzerine okuldaki öğrenciler tarafından tepkiyle karşılaştı.

Diğer öğrencilerin tepkileri nasıl oldu? 

Bu aşamada Poyraz'a sorular yöneltilmeye devam etti. Başkanlık sisteminin oluşması halinde, FETÖ'nün iktidarı kandırdığı gibi başkanı kandırması durumunda ne olacağını sordum. Bu soruma yanıt veremedi. Alenen demagoji yaptı ve konuyu değiştirdi. Bunun üzerine hala sorulara yanıt vermediğini söylediğimizde bize yanıt verdiğini söyledi. Söz alan arkadaşlarımızdan biri AKP gençlik kollarına üye bir öğrenci tarafından "Susturun şunu,gebertirim seni" gibi tehditlere maruz kaldı.

Tepkiler karşında ne dedi?

Demagoji yaptığını ve soruya verilen yanıtı çarpıttığını söylediğim anda bunun kendisine yönelik bir hakaret olduğunu söyledi. Poyraz başlangıçtan beri propaganda yaptığı halde arkadaşımız tarafından tepki gördüğünde "siyaset yapılmaması" gerektiğini söyledi. Ben kendisine yönelik hakarette bulunmadığımı söylesem de Poyraz inatla hakaret ettiğimi söyledi.

Panelde neler konuşuldu?

Başkanlık sisteminin "devleti refaha kavuşturacağını" ve tüm terör örgütlerinin "bertaraf edeceğini ileceğini söyledi. Bu anayasanın Türkiye'yi ileriye taşıyacağını bu yüzden Avrupa Birliği'nin mitinglere izin vermediğini iddia etti. Bunun üzerine ben neden onların 'Hayır' mitinglerinin yapılmasına ve 'Hayır' bildirilerinin dağıtılmasına izin vermediklerini Avrupa Birliği'nin onlara yaptıklarını kendi halkına yaptığını sordum. Yine soruma yanıt vermedi.