AKP'li başkanın oğlu 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutuklandı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Özdemir'in oğlu lise öğrencisi bir kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklandı.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Yavuz Ortaokulu’nda Fen Bilgisi ve Teknoloji öğretmeni olarak görev yapan Erdem Özdemir (36), lise öğrencisi bir kız çocuğuna cinsel istismar suçundan tutuklandı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; zanlı, savcılık ve mahkeme ifadesinde suçunu kabul etti. Özdemir’in Gölbaşı Belediye Başkanı AKP’li Yusuf Özdemir’in oğlu olduğu ortaya çıktı. Erdem Özdemir’in avukatı Gökhan Çağlayan, "Şüpheli belediye başkanımızın oğludur. Tutuklanması halinde telafisi imkânsız zararlar doğacaktır" diyerek savunma yaptı.

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından Adıyaman Gölbaşı Sulh Ceza Hãkimliği'ne sevk edilen zanlı Erdem Özdemir, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan tutuklandı. Mahkeme kararında, mevcut delil durumu ve kuvvetli şuç şüphesinin sübut bulması, suçun katalog suçlardan olması, sanığın üzerine atılı suçun ceza miktarı, henüz delillerin tam olarak toplanmamış olması, şüphelinin delilleri karartma ihtimalinin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının işlendiği iddia olunan suç açısından yetersiz kalacağına hükmetti.

AKP’li Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise "Gizlilik kararı olduğu için bize bilgi verilmedi. Olayı tam olarak bilmiyorum. Bir kumpas mıdır bilmiyorum?" dedi. Oğlunun savcılık ve mahkeme ifadesinde suçunu itiraf ettiğini belirterek, avukatın savunmasını "Şüpheli belediye başkanımızın oğludur. Tutuklanması halinde telafisi imkânsız zararlar doğacaktır" dediğini sorulması üzerine Özdemir, "Biz avukat tutmadık. CMK’dan verilen avukat mı bilmiyorum. Gizlilik kararı olduğu için bize hiçbir bilgi verilmedi. Biz de net olarak bilmiyoruz" diye konuştu.