AKP'li Bakan 'lütfetti': Afrin'i Afrinlilere bırakarak topraklarımıza çekileceğiz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Zeytin Dalı Harekatı"nın teröre karşı yapıldığını belirterek, "Biz orada terör örgütlerinin Afrinlilere musallat olmasından kurtardığımızda, Afrin'i Afrinlilere bırakarak kendi topraklarımıza çekileceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Malatya'da düzenlenen toplantıda AKP il başkanı Hakan Kahtalı, CHP il başkanı Enver Kiraz ve MHP il başkanı Bülent Avşar ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da katıldığı toplantıda Bakan Tüfenkci, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin, Suriye'nin toprağında gözü olmadığını vurgulayan Tüfenkci, ülkenin yanı başında terör yuvalarının oluşmasına izin vermediklerini ve bundan sonra da müsaade etmeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Afrin'deki operasyonu teröre karşı yapıyoruz. Hiçbir etnik kimliğe karşı veya Suriye'nin toprağında gözümüz olduğu için yapmıyoruz. Bu anlamıyla biz, orada terör örgütlerinin Afrinlilere musallat olmasından kurtardığımızda, Afrin'i Afrinlilere bırakarak kendi topraklarımıza çekileceğiz."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, daha sonra siyasi parti başkanlarının görüş ve önerilerini dinledi.