AKP'den şimdi de yeni talep: CHP özür dilemelidir

Çanakkale'de düzenlenen Adalet Kurultayı'nda alkol alındığını belirten AKP'lilerin açıklamaları sonrası CHP parti üyelerini ihraç edeceğini açıklamıştı. AKP bu kararın ardından bir adım daha atarak, şimdi de CHP'den özür talep etti.

CHP'nin alkol aldığı için parti üyelerini ihraç etme kararı sonrası AKP'den yeni bir talep daha geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “80 milyon vatandaşımızı rahatsız eden çirkin, seviyesiz ve terbiyesiz görüntüler ortaya çıkmıştır" derken, "Cumhuriyet Halk Partisi’nden millet olarak beklentimiz ortaya çıkan bu çirkin görüntüler dolayısıyla milletten açıkça özür dilenmesidir” ifadelerini kullandı.

Kurrtulmuş, şöyle konuştu:

Maalesef geçtiğimiz günlerde Türkiye kamuoyunun da yakından ilgilendiği, son derece rahatsız edici, 80 milyon vatandaşımızı rahatsız eden çirkin, seviyesiz ve terbiyesiz görüntüler ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli yöneticilerinden bu konuyla ilgili bütün sorumluları hakkında kendi partilerinin disiplin mekanizmalarını işletmelerini talep ediyoruz. Sadece disiplin soruşturmalarının yapılması yeterli değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nden millet olarak beklentimiz ortaya çıkan bu çirkin görüntüler dolayısıyla milletten açıkça özür dilenmesidir. Burada 250 bin şehidimiz yatıyor. Bu şehitlerimizin torunları, çocukları arasında bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren vatandaşlarımız da var. Onların rencide olduğu açıktır. Sadece birkaç kişiye disiplin cezası vermekle bu meselenin kapatılmayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıkça özür dilemesi gerektiğini dostane bir şekilde ifade ediyoruz. Ümit ederiz ki en kısa süre içinde bu özrü diler ve gerçekten milletimizi derinden rahatsız eden bu çirkin tablonun gereği yerine getirilmiş olur.