AKP'den Melih Gökçek'e çok açık tehdit

AKP genel başkan yardımcısı Ahmet Sorgun, istifası istenen belediye başkanlarının görevi devretmemeleri halinde, gereğinin yapılacağını söyledi.

AKP Konya il başkanının istifa etmesinin ardından yerine atanacak yeni il başkanını belirlemek için düzenlenen temayül yoklamasına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sorgun, istifası istenen belediye başkanlarının istifa etmemesi halinde nasıl bir süreç izleneceği yönündeki soru üzerine, böyle bir durumla karşılaşacaklarını düşünmediğini belirterek, “Partinin yetki kurullarında bunlar görüşülür, gereği yapılır” dedi. 

“Belediye başkanları istifa etmeyerek direnç gösterirlerse nasıl bir yol izleyecek” şeklinde soruya Ahmet Sorgun, bugüne kadar her hangi bir direnç olmadığını dile getirerek, “Bunların belli opsiyonları vardır, Cumhurbaşkanımız onu açıkladı. Partinin yetki organlarında kurullarında bunlar görüşülür gereği yapılır. Ama o noktaya varmaz. Bu görevler bu koltuklar hiçbirimize babalarımızdan kalmadı. Bu koltuklar bizlere hizmet vermek için emanettir. Bu koltuklar kimsenin tapulu malı değildir” şeklinde konuşarak cevap verdi.