AKP'den içkili bölge teklifine itiraz: Sıcakta alkolün etkisi artıyor, değişik fikirler oluşabilir

Çanakkale'de Çınarlı köyü Dardanos mevkisi Hasan Mevsuf sokaktaki bir alanı içkili yer bölgesine alma teklifine AKP Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu'ndan ilginç bir itiraz geldi. Ömercioğlu, 'Sıcakta alkolün etkisi artarak değişik fikirlerin oluşturulabileceği konusunun doğurulduğu bir ortam' ifadesini kullandı.

Çanakkale'de Çınarlı köyü Dardanos mevkisi Hasan Mevsuf sokaktaki bir alanı içkili yer bölgesine alma teklifine AKP Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu'ndan ilginç bir itiraz geldi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre Çanakkale Belediyesi'nin geçen günlerde gerçekleşen meclis toplantısında ilginç bir tartışma yaşandı. Hasan Mevsuf sokaktaki bir alanı içkili yer bölgesine alma teklifine AKP Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu itiraz etti.

Ömercioğlu itiraz gerekçesinde, "Halk plajı olarak adlandırılan, bütün gün sıcağın altında denize girilip çıkılan, sıcakta alkolün etkisi artarak değişik fikirlerin oluşturulabileceği konusunun doğurulduğu bir ortam" ifadesini kullandı.

Ömercioğlu "Ben doğrudan doğruya toplumdaki konumu göz önüne alarak söylüyorum ki; toplumda her gün çocuk tacizleri duyduğumuz, çocuk istismarları duyduğumuz bir ortam var. İsteyen gülebilir. Psikolojide okuduysanız buyurun, okumadıysanız inceleyin bunları. Böyle bir ortamda buna müsaade ediyorsanız, biz de onaylayacağız. Bütün yükümlülüğü sizindir" dedi.

Kısa süreli tartışmanın ardından oylamaya sunulan teklif oy çokluğuyla kabul edildi.