AKP'den 'güldüren' kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, "Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz" açıklamasında bulundu. AKP'nin bir süredir kıdem tazminatına yönelik saldırı hazırlığında olduğu bilinirken, Yıldırım'ın "Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti…

Haber Merkezi

AKP'nin kıdem tazminatına yönelik saldırı hazırlığı sürerken, Binali Yıldırım'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

"Çalışma hayatının iyileştirilmesi için her türlü tedbiri alan iktidar AK Parti iktidarıdır. Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla bir araya geliriz" diyen Yıldırım, "Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar sürdüreceğiz. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışanlarımız merak etmesinler. Bu ve benzer tezviratlara itibar etmesinler" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA HAYATINI İYİLEŞTİREN AKP Mİ?

Çalışma hayatını iyileştirenin AKP olduğunu ileri süren Yıldırım, AKP iktidarında rekor kıran iş cinayetlerini, grev yasaklarını ve işçilere yönelik saldırıları ise unutmuşa benziyor.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Mayıs ayı iş cinayetleri raporuna göre Mayıs ayında en az 146 işçi, 2017'nin ilk beş ayındaysa en az 741 işçi çeşitli iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

İşçi düşmanı ve patron partisi AKP, sadece iş cinayetleriyle değil aynı zamanda işçilerin hak arama mücadelelerine yönelik saldırısıyla da gündemden düşmüyor.

Geçtiğimiz aylarda metal sektöründeki, Akbank'taki, Şişecam'daki grevleri yasaklayan AKP son olarak da dün akşam saatlerinde Mefar ilaç şirketindeki grevi yasaklamıştı.