AKP'den CHP'ye bayram ziyareti: OHAL'i konuştular...

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, ziyaret sırasında, OHAL'e sıcak bakmadıklarını belirterek, "Türkiye'nin bir an önce olağanüstü halden kurtularak, normal düzene geçmesi gerekiyor. Umarım 19 Temmuz'da biten olağanüstü halin süresi uzatılmaz" dedi.

AKP Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MKYK Üyesi Nurten Güngör ve Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Nureddin Çelik, Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP Genel Merkezine ziyarette bulundu. 

CHP'li Grup Başkan Vekili Levent Gök, ziyarette yaptığı konuşmada, AKP heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Gök, şöyle devam etti: 

"15 Temmuz darbe girişiminde hep beraber Meclis'te bombaların altında hayatımızı ortaya koyduk. CHP olarak o gün birtakım şeylerin olduğunu sezinlediğimizde burada toplandık. Birtakım şeylere tanık olduğumuzda, Sayın Meclis Başkanının çağrısı üzerine derhal Meclis'e giderek, orada 20 arkadaşımızla beraber darbe girişimine karşı milli iradenin yanında tereddütsüz yer aldık. Türkiye'de seçimle gelen seçimle gidecektir, bu tartışmasızdır, böyle olmalıdır. CHP olarak, biz olağanüstü halin ilan edilmesine bu nedenle sıcak bakmadık, halen de bakmıyoruz. Biz sorunlarımızı görüşerek çözebileceğimiz inancındayız. Dolayısıyla Türkiye'nin bir an önce olağanüstü halden kurtularak, normal düzene geçmesi gerekiyor. Umarım 19 Temmuz'da biten olağanüstü halin süresi uzatılmaz." 

Adalet konusunda herkesin bir sıkıntısı olduğunu ifade eden Gök, "İktidar partisinin sözcülerinden ya da milletvekillerinden sık sık duyuyoruz. Kimi zaman 'Yeter artık' deniyor, haksız tutuklamalar ya da tahliyeler konusunda. Bu gelinen noktada, yapılan anketlerde adalete duyulan güven, maalesef en altlarda yer alıyor. Şimdi bunu öne çıkartmak durumundayız" dedi. 

AKP Ankara Milletvekili Murat Alparslan, "Normalde AK Parti'nin olağanüstü hale bakışı, zaten iktidara geldikten sonra bunu kaldırıyor olmakla ilgili attığı adımda net bir şekilde görülüyor fakat yaşanan sürecin ağırlığı, devam eden farklı mücadelelerin boyutu ve çeşitliliği sebebiyle bir şekilde bunun uzatılarak, bugünlere kadar geldiğini görüyoruz. Temennimiz, bu mücadelenin net bir şekilde nihayetlenmesi ve olağanüstü hali gerektirecek tedbirlere ihtiyaç duyulmaması ancak bu ihtiyacın varlığı olduğu sürece, bu konuda devletin ortaya koyacağı mücadelenin etkinliğinin sağlanabilmesi açısından da belki bir ihtiyaç olacaktır" dedi. 

Ziyarette konuklara kahve ve çikolata ikram edildi.