AKP'den belediye başkanlarına: Çiçekle böcekle sanatla uğraşmayın, ilk işimiz kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Manisa’daki kentsel dönüşüm kurultayında belediye başkanlarına şöyle seslendi: "Birçok belediye başkanı çiçek böcek sanat kültürle uğraşıyor, arkadaşlar yapmayın, ilk işimiz kentsel dönüşüm.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Manisa’da Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayına katıldı.

Hürriyet'in aktardığına göre burada bir konuşma yapan Özhaseki, “Birçok belediye başkanı dışarıda çiçek, böcek, sanat, sanatçı, kültür, aktivite ile uğraşıyor, arkadaşlar yapmayın. Eyvallah çiçeğe ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var, sanatçı da gelsin hepsi başımızın üstünde ama ilk işimiz kentsel dönüşüm” dedi.

Odak noktalarının kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bugüne geldiğimizde kurduğumuz şehirlere baktığımızda bu şehirler için hangi medeniyet ismini veririz bilmiyorum. Arabesk medeniyeti desek doğrudur. En büyük şehirlerde 100 katlı gökdelen yanında bir baraka, yanında sanayi. Bilinçsizlikle şehirlerimizin canına okumuşuz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümü çok fazla önemsediğini ve bunun ne pahasına olursa olsun gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdiğini belirten Bakan Özhaseki şunları söyledi:

“Birçok belediye başkanı dışarıda çiçek, böcek, sanat, sanatçı, kültür, aktiviteyle uğraşıyor, arkadaşlar yapmayın. Eyvallah çiçeğe ihtiyacımız var, sanata ihtiyacımız var, sanatçı da gelsin, hepsi başımızın üstünde ama ilk işimiz kentsel dönüşüm. Türkiye beş senedir nereye gelmiş bir bakalım. Riskli alan dönüşümünde ilgilenebildiğimiz bağımsız birim sayısı 1 milyon 100 bin. Ülkemizdeki bağımsız birim sayısı 20 milyonun üzerinde, 25 milyona yakın. İlgilenebildiğimiz, kapsama aldığımız 1 milyon 100 bin. Bunun gerçekleştirilme oranı ne, yüzde 50, belki de ancak yarısı. Riskli yapılarda ise bu orana yüzde 10-15’lere düşüyor. Biz sadece 500 bin konutu yıkabildiysek senede 100 bin konut değiştirebilmişiz. 100 bin konut Türkiye’yi kurtarır mı, hazır hale getirir mi, getirmez."