AKP'den beklenen açıklama geldi: Sabotaj ihtimali de...

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaşanan gıda zehirlenmelerine ilişkin "Bu konularla ilgili sabotaj ihtimali de araştırılmalıdır" açıklamasında bulundu.

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaşanan gıda zehirlenmelerinin adli ve idari soruşturmasının devam ettiğini söyledi.

Her türlü "ihtimalin" düşünülmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, “Orada çalışan kişilerden orada görev yapan herkese kadar gerek yemek alınan yerden gerek burada kazanların başında duran kişilere kadar da bir araştırma yapılması hem emniyetimizin hem askeri istihbaratımızın hem de milli istihbarat teşkilatımızın görevidir diye düşünüyorum” dedi.

ASKERLERİN İSYANINI GÖRMEZDEN GELDİ

Özdağ, askerlerin zehirlenmeler sonrası yemeklere ve üstlerinin tutumuna isyan etmesini görmezden gelerek, "sabotaj ihtimalinin araştırılması" gerektiğini" söyledi.

Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konularla ilgili sabotaj ihtimali de araştırılmalıdır. Her ihtimali düşünmemiz gerekiyor. Eğer ihtimalleri düşünürsek o ihtimallere göre tedbirler alırız. Şuan için burada bir sabotaj ihtimali yok, bugünkü psikolojik havayla veya biz hastalandık denen ifadelerle ilgili ama daha önceki ifadeleri de değerlendirmekte fayda var. Orada çalışan kişilerden orada görev yapan herkese kadar gerek yemek alınan yerden gerek burada kazanların başında duran kişilere kadar da bir araştırma yapılması hem emniyetimizin hem askeri istihbaratımızın hem de milli istihbarat teşkilatımızın görevidir diye düşünüyorum