AKP'deki kriz sonrası Erdoğan, Davutoğlu'yla görüşmüş

Ahmet Davutoğlu'ndan il ve ilçe başkanı atama yetkisi’nin alınması sonrası Erdoğan'ın Davutoğlu'yla görüştüğü ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, son aylarda 15 civarında il ve ilçede yönetim değiştirildi. Bazı illerin milletvekilleri ve il koordinatörleri, değişikliklerin kendilerine haber verilmeden yapılmasından şikâyetçi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önceki görüşmelerinde, Başbakan Davutoğlu’nu bu konuda özenli olması için uyardığı, ancak şikâyetlerin gelmeye devam ettiği öne sürüldü.

Bardağı taşıran son damla, Adıyaman ataması oldu. Bir süre önce Adıyaman İl Başkanlığı’na Abdurrahman Dimez getirildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın o göreve getirilmesini istediği ve bu görevi kendisinin üstleneceğinin de Mehmet Erdoğan’a söylendiği belirtildi. Bu atamanın, sorunların su yüzüne çıkmasına neden olduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı’na yakın MKYK üyeleri, bir haftadır kulislerde konuşulan bu konuda harekete geçmek için iki gün önce düğmeye bastı. İki gün önce, genel başkandaki atama yetkisinin yeniden MKYK’ya devredilmesi talebi için imza toplanmaya başlandı. MKYK’dan bir gün önce imza sayısının 47’ye ulaştığı belirtildi. 50 kişiden oluşan MKYK’da üç kişiden imza istenmedi. Bu kişilerin Davutoğlu’na yakın isimler olduğu öğrenildi.

Davutoğlu’nun Erdoğan’la yoğun programı nedeniyle gecikmeli görüştüğü ve Erdoğan’ın kendisine “Bu yetki zaten MKYK’da olmalı. Yetkiyi isterse alır, isterse yeniden size verir. Bundan alınmanıza gerek yok” dediği iddia edildi.