AKP'deki kavgada Davutoğlu perdesi açılıyor: Pelikan düzeni var arkalarında...

Referandumun ardından AKP içindeki kavga daha görünür olmaya başladı. Cem Küçük'ün "Mavi Marmara"yı hedef alan sözleri sonrası bir yazı kaleme alan Davutoğlu'na yakım isimlerden Hakan Albayrak, "O televizyon yorumcusunun tavrını ‘anti İslamcı’ Pelikan projesinden ayrı görmüyorum" dedi.

Haber Merkezi

Referandumun hemen ardından AKP'li yazarlar arasında başlayan kavgaya her gün yeni bir isim daha ekleniyor.

Davutoğlu'na yakın isimlerin kurduğu Karar gazetesinin yazarlarında olan Hakan Albayrak, "Ak Parti'nin radikal İslamcılarla, Mavi Marmara'daki manyak tiplerle yolunu ayırması lazım" diyen Cem Küçük'e "Pelikan dosyası" üzerinden yanıt verdi.

Davutoğlu'nun tasfiye sürecince kullanılan "Pelikan dosyası"na atıf yapan Albayrak, "O televizyon yorumcusunun tavrını ‘anti İslamcı’ Pelikan projesinden ayrı görmüyorum. Proje: 'Bu İslami midir, ahlaki midir, meşru mudur, doğru mudur?' diye sorup duran 'İslamcılar'dan kurtulup rahatça at koşturabilmek ve ilke namına ne varsa rahatça çiğneyip geçmek…" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın yazısından bir bölüm şöyle:

Gelen tepkiler üzerine Twitter vasıtasıyla Mavi Marmara camiasından özür diledi; ama hemen ardından “İsrail’le normalleşme olduğunda kimi grupların Cumhurbaşkanımıza saldırma hakkı yoktur” gibi tweetler atarak o manyak tiplere (!) karşı yeniden taarruza geçti.

Kurnaz adam.

Cumhurbaşkanımızın itibarını öne sürerek saldırma fikri pek parlak.

Gördüğü tepkiler Mavi Marmara camiasına “manyak tipler” demesiyle alâkalı olduğu halde konuyu Ahmet Davutoğlu’na getirip oradan yürümeyi tercih etmesi, “Davutoğlu’nun hayalci politikaları hem ülkemize hem alem-i İslam’a kaybettirdi. Artık gerçekçi bir dış politika hattında yürüyeceğiz” gibi tweetler atması da akıllıca.

Cumhurbaşkanımızı savunan ve Davutoğlu’nu eleştiren adama kim ne yapabilir? Koca bir Pelikan düzeni var arkasında!