AKP'de istifa beklentisi ve kongre korkusu: Partiyi bitirir

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, AKP MKYK'sında yaşanan tartışma sonrası bugün görüşecek. Görüşme öncesi AKP kulislerinde tartışmalar sürüyor.

ANKA’da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun uzun bir süreden beri anayasa değişikliği, dokunulmazlıklar gibi konularda ters düştükleri bu sürecin de bu yüzden yaşandığı kaydedildi.

Davutoğlu’nun, basın aracılığı ile Cumhurbaşkanı’nın kendisi ile yola devam edemeyeceği mesajına kırıldığı bu yüzden de istifa edeceği sinyalini verdiği belirtiliyor.

Davutoğlu’nun dün yaptığı grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, “Gerekirse makam koltuk istemem” mesajını iletmek istediği söyleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise artık Davutoğlu ile yola devam etmemekte kararlı olduğu söyleniyor. Davutoğlu’nun ise kırgın olduğu ifade ediliyor.

AKP'li milletvekilleri ise son yaşananlardan son derece rahatsız olduklarını dile getiriyor. Bu süreçte AKP’nin olağanüstü kongreye gitmesinin parti için büyük bir yıkım olacağını dile getiriyorlar.

Yeni bir genel başkanın seçilmesi ardından yeni bir hükümet ve başbakan görevlendirilmesi AKP’yi “bitirir” yorumlarını yapıyorlar. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu süreçte parti içi kavga partinin sonunu getirebileceği endişesi taşıyan milletvekilleri, bugünkü görüşmeden çıkacak her türlü süprize de hazırlıklı olduklarını ifade ediyorlar.