AKP yöneticisi ile TSK arasında anlaşma: TSK'ya 529 adet 'kirpi' satacak!

AKP MKYK üyesi Ethem Sancak'ın sahibi olduğu BMC, TSK'ya 'kirpi' olarak adlandırılan 529 adet zırhlı araç satacak.

Haber Merkezi

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), 529 adet taktik tekerlekli araç (TTA) alımı projesinde ana yüklenici olarak AKP MKYK üyesi Ethem Sancak'ın sahibi olduğu BMC Otomotiv ile çalışma yürütülmesine karar verildiğini ve ilgili sözleşmenin imzalandığını açıkladı. 

Açıklamada, "Müsteşarlığımıza sunulan teklifin değerlendirilmesi çerçevesinde yürütülen faaliyetler tamamlanarak, projenin ana yüklenici firması olarak BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BMC) ile ortak çalışma yürütülmesi hususunda mutabakat sağlanmıştır. Tamamlanan müzakereleri müteakiben, 8 Ağustos 2017 Salı günü Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilen bir tören ile TTA-2 Projesi Sözleşmesi imzalanmıştır" denildi. 

Projenin mali boyutuna ilişkin detaylar ise açıklanmadı.

'ERDOĞAN'A AŞIK' BİR PATRON

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için gazete satın alan, "Erdoğan'a aşığım" sözleriyle gündeme gelen Ethem Sancak, AKP iktidarı döneminde servetine servet katan isimlerden biri.

BMC dışında birçok firmaya sahip olan Sancak, son olarak AKP'nin İzmir'e yönelik kentsel dönüşüm saldırısının da başını çekiyor.

ESMEDYA adlı medya grubunun da başında bulunan Sancak, 3 ulusal gazete, 3 TV kanalı, 2 dergi, 2 radyo kanalına sahip. Akşam, Star, Güneş gibi gazetelerin yanı sıra 24TV ve 36o TV Sancak'ın AKP adına sahip olduğu medya kuruluşlarından bazıları...

Sancak'a AKP tarafından 2007 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin "Milli Egemenlik Üstün Hizmet ve Onur Ödülü" de verilmişti.