AKP tipi üniversite: Ege Üniversitesine emniyet müdürü tahsis edildi!

Eski AKP milletvekili Necdet Budak'ın rektör olarak atandığı Ege Üniversitesine şimdi de emniyet müdürü tahsis edildi. Uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğu vurgulandı.

Eski AKP milletvekili Necdet Budak'ın rektör olarak atandığı Ege Üniversitesine şimdi de emniyet müdürü tahsis edildi. Uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğu vurgulandı. 

Haber Ekspres'ten Ali Budak'ın haberine göre İzmir valisi ve emniyet müdürüyle bir toplantı yaptıklarını söyleyen AKP'li rektör Necdet Budak, "Bornova ilçe emniyet müdürü Ramazan Çankaya, Ege Üniversitesi emniyet müdürü olarak tahsis edildi. Bizim için en önemli şey öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği" dedi.

Son yıllarda yerleşke girişine turnikelerin koyulduğu Ege Üniversitesine şimdi de bir emniyet müdürü atandı. 

Ege Üniversitesindeki turnikeli geçişe dikkat çeken AKP'li rektör Necdet Budak, "Göreve gelir gelmez İzmir valisi ve emniyet müdürü ile toplantı yaptık. Onların da desteğiyle Bornova ilçe emniyet müdürü Ramazan Çankaya, Ege Üniversitesine emniyet müdürü olarak atandı. Hepimiz akşam evimize gidince kapımızı kilitliyoruz. Ne kadar güvenli olsa da psikolojik olarak yine de kilitliyoruz. Bizim için öğrencilerimizin huzuru ve güvenliği önemli. Şu anda turnike konusunda herhangi bir sorun yok. Bu anlamda bir sıkıntı yok. Öğrencilerimizin özel bir huzursuzluğu da yok. Değişiklik ya da kaldırılması yönünde bir talep de yok" dedi.

ÜNİVERSİTEYE ÖZEL EMNİYET MÜDÜRÜ

Ayın 18'inde görevi teslim aldığını ve 19'unda İzmir valisi Erol Ayyıldız ve emniyet müdürü Hüseyin Aşkın ile bir toplantı yaptıklarını söyleyen Budak, şöyle devam etti:

"Bu toplantıda Ege Üniversitesine bir emniyet müdürü tahsis edildi. Emniyet müdürümüzün telefon numarasını tüm güvenlik birimlerimize ilettik. Bornova emniyet müdürü Ramazan Çankaya bizim güvenlik birimlerimizle bir toplantı yaptı. Emniyet, Ege Üniversitesi ile ilgili almamız gereken tedbirler konusunda bize 3-4 maddelik rapor verdi. Bunları hemen gerçekleştirdik" dedi. 

Ege Üniversitesi yerleşkesinde bir de cami inşaatı yükseliyor. İzmir'in en eski ve köklü üniversitesi olan Ege Üniversitesi yerleşkesinde cami inşaatı tamamlanmak üzere... 

AKP TİPİ ÜNİVERSİTE

Emniyet müdürünün de tahsis edilmesiyle birlikte AKP'li rektörüyle, polisiyle, TOMA'sıyla, kubbesi ve minaresiyle Ege Üniversitesi "AKP tipi bir üniversite" haline gelmiş durumda...