AKP sözcüsü Çelik: Teşkilatlarla ilgili yetki yeniden MKYK'ya verildi

AKP MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Bugün alınan kararla teşkilat ile ilgili alınan kararlar hakkında yetki tekrar MKYK'ya alınmıştır" dedi.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AKP Genel Merkez'inde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

AKP sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklama yapıyor.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Terörle mücadele konusunda en ufak bir taviz verilmemesi gerekir. Türkiye'de bir iç savaş yok, meşru güçlerin yürüttüğü meşru bir mücadele var

PARALEL İLE MÜCADELE
Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden bir durumdur. Türkiye'nin kurumlarının içine sızan bir faaliyet olarak devam etmektedir. Özellikle üniversitelerde yeni yapılanmalara gittikleri takip edilmektedir. Mücadele sürdükçe ve detaylara gittikçe, ne kadar kararlılıkla sürdürülmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır.

YENİ ANAYASA
3 ana alanda konu başlıkları ele alınıyor. Temel haklar kısımının yazımı devam etmekte. Bu ay içinde Anayasa taslağı ortaya çıkmış olacak.

KOMİSYONDAKİ KAVGALAR
Orada Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürümesi gibi bir görüntü ortaya çıktı. Şiddetle kınıyoruz. Geçmişte olduğu gibi AK Parti bu komisyonların devam etmesini sağlayacak.

MKYK'YA YETKİ DEVRİ
Bugün alınan kararla teşkilat ile ilgili alınan kararlar hakkında yetki tekrar MKYK'ya alınmıştır. Bunu radikal bir tutum olarak ele alınması doğru değildir. AK Parti'de teşkilatlarlar ilgili kararlar hiç bir zaman ertelenmez. Gereken hassasiyet gösterilir. Daha geniş bir takvimde ele alınması için böyle bir karar alındı. Bizim hukukumuz bir kardeşlik hukuku. Sık sık bir kriz mi var diye soruyorsunuz. Herhangi bir kriz yok. Bir şey olursa sizinle paylaşırım.