AKP Sözcüsü: Akraba evliliğini utanmadan ‘ensest’ diye yazıyorlar!

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin Antalya'daki ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmada, "Bir araştırmadaki akraba evliliklerinin yüzdesini utanmadan kendi köşelerinde ensest olarak yazanlar bu milletin tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine saygı duymayanlardır" dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) "Ensest Atlası"ndaki verileri köşesinde paylaşan Hürriyet yazarı Melis Alphan’a yüklendi.

Alphan yazısında TKDF’nin 56 ilde yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’de ensest oranının yüzde 40 olduğu verisini köşesine taşımıştı.

Hürriyet yazarı, TKDF Başkanı Canan Güllü’nün şu sözlerine yer vermişti: “Öyle bir il geldi ki karşımıza, ensest ilde gelenek, hatta geçmişten beri gelenek. Şimdi hangi il olduğunu söylesek kıyamet kopar. Bunu sadece 3 kişi biliyor; ben, danışmanım ve araştırmacı.” 

Ünal, AKP’nin ilçe kongreleri için geldiği Antalya’da konuştu.

AKP sözcüsü şunları söyledi:

“Şimdi bu utanmazlar kalkıp diyorlar ki, çok af edersiniz, ‘Efendim bu toplumun yüzde 40’ı ensesttir.’ Hadi oradan ahlaksız adam, sen kendi ahlaksızlığını meşrulaştırmak için bu aziz millete iftira atıyorsun. Bu aziz millet erdemlidir, ferasetlidir, büyüğünü, küçüğünü, ahlakını, erdemini bilir. Dolayısıyla bu millete iftira etmesinler. Bir araştırmadaki akraba evliliklerinin yüzdesini utanmadan kendi köşelerinde ensest olarak yazanlar bu milletin tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine saygı duymayanlardır.”