AKP satıyor: Şeker fabrikasına ilk talip belli oldu

AKP'nin satışa çıkardığı 14 şeker fabrikasından biri olan Kırşehir Şeker Fabrikası'na talip çıktı. Işıklar Holding'in bir kuruluşu olan Çemaş Döküm Sanayi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bu fabrikayla ilgilendiğini bildirdi. Işıklar Holding patronu Rıza Kutlu Işık'ın ad, sızdırılan Panama belgelerinde geçmişti.

AKP'nin satışa çıkardığı 14 şeker fabrikasından biri olan Kırşehir Şeker Fabrikası'na talip çıktı. Işıklar Holding'in bir kuruluşu olan Çemaş Döküm Sanayi, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bu fabrikayla ilgilendiğini bildirdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan ilanla Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikaları için ihaleye çıktı. Fabrikalar için son teklif verme süresi 3, 11 ve 18 Nisan olarak belirlendi. 

Hürriyet'ten Şebnem Turhan'ın haberine göre satışa çıkarılan 14 fabrikanın ilkine talip var. Işıklar Holding’in çoğunluk hissesine sahip olduğu Çemaş Döküm Sanayi, Kırşehir Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgilendiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıkladı. 

Çemaş’ın açıklamasında, “Bugün toplanan Şirketimiz Yönetim Kurulu, Döküm ve İşleme Fabrikalarımızın kurulu olduğu Kırşehir’de mukim Kırşehir Şeker Fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili dosyanın Özelleştirme Dairesinden alınması ve işbu fabrikanın satın alınmasına yönelik tetkikat ve çalışma yapma konusunda Genel Müdürümüz Hüseyin Özel’in yetkilendirilmesine karar vermiştir” denildi. 

PANAMA BELGELERİNDE ADI GEÇMİŞTİ

Işıklar Holding'in patronu Rıza Kutlu Işık'ın adı, sızdırılan Panama belgelerinde geçmişti. Panama belgelerinde vergi ödememek adına off shore hesabı açan şirketlerin ve o hesapların sahiplerinin isimleri yer alıyor.