AKP, Roboski'yi unuttu: ‘Kendi Savaş Uçaklarımızı Yapıyoruz’ afişi astı

TSK'ya ait savaş uçaklarının bombalaması sonucunda 34 Roboskili yurttaşın yaşamını yitirdiği Şırnak’ta Cumhuriyet Meydanı’na asılan AKP afişi halkın tepkisi üzerine kaldırıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun fotoğrafının da bulunduğu ülkenin pek çok yerinde asılan "Kendi savaş uçaklarımızı yapıyoruz" afişi 34 Roboskili yurttaşın katledilidiği Şırnak'ta halkın sert tepkisi üzerine, AKP'liler tarafından kaldırıldı.

Afişin asılmasına tepki gösteren Roboskili aileler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aileler adına açıklama yapan Veli Encü, afişin dün gece değiştirildiğini belirterek,“28 Aralık 2011 tarihinde çocuklarımızı, çoğunluğu çocuk 34 yakınımızı katleden iktidar bugün, ‘Kendi uçağımızı yapıyoruz’ siyaseti yapıyor üzerimizde. Biz Roboskili aileler olarak bunu kınıyoruz. Biz Roboskili aileler olarak tam bin 243 gün önce sınır bölgesinde savaş uçakları tarafından çocuklarımız öldürüldü diyerek, o günden buyana aralıksız adalet mücadelemizi yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.