AKP polisinin pişkinliği: Yurttaşlara biber gazıyla saldırırken böyle güldü!

Ankara'da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amacıyla İnsan Hakları Anıtı'na yürümek isteyen ve aralarında Veli Saçılık ile Semih Özakça'nın annesinin de bulunduğu 20 kişiye polis saldırdı. Polisin gülerek biber gazı sıkması dikkatlerden kaçmadı.

Haber Merkezi

OHAL KHK'si ile uzaklaştırıldıkları görevlerine dönmek için açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek amacıyla eylem yapanlara Ankara'da polis saldırdı, üç kişi gözaltına alındı.

Hürriyet'in haberine göre Veli Saçılık ve Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça’nın da aralarında bulunduğu 20 kişi, ellerinde papatyalarla İnsan Hakları Anıtı'na yürüyecekti. Ancak polis, anıtın önüne gitmelerine izin vermedi. 

Polis, Yüksel Caddesi’nde toplananların etrafını kuşatarak, İnsan Hakları Anıtı'nın önüne yürümelerinin kanunsuz olduğunu söyledi ve dağılmalarını istedi. Gülmen ve Özakça'ya destek eylemcileri yürüyeceklerini söyleyince polis biber gazı ile saldırdı. Polis saldırısında gruptan üç kişi gözaltına alındı.

GÜLEREK BİBER GAZI SIKTI!

Bir polisin kamu emekçisi yurttaşların üzerine biber gazı sıkarken gülmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Halkın Hukuk Bürosu, sosyal medya paylaşımında bu tabloya dikkat çekerek, "Polis kamu emekçisine biber gazı sıkarken gülüyor: Halka düşman olan tarafın güvenliği olmak böyle bir şey" yorumunda bulundu.