AKP muhbirleri seviyor: Ankara'da bir garip ihbar!

AKP'nin yarattığı 'ihbar kültürü', akli dengesi yerinde olmayan bir adamın 'vatan haini gibi konuşuyor' iddialarıyla gözaltına alınmasına neden oldu.

Haber Merkezi

Ankara Batıkent'te bulunan Başak Sitesi'nde, AKP'nin yarattığı muhbir topluma işaret eden tuhaf bir olay yaşandı.

Sitede yaşayan bir ailenin 20'li yaşlarındaki oğlu, evlerinin balkonuna çıkıp yüksek sesle bağırdı. Site sakinleri, genç adamın bir süredir benzer davranışlar sergilediğini, bir dizi psikiyatrik semptom gösterdiğini belirtirken; "duyarlı" bir vatandaş durumdan şikayetçi oldu.

Tanıkların "vatan hainliği" ile suçladığı adam hakkında polise şikayette bulunuldu, genç adam site girişinde gözaltına alındı.

MAHKEMEYE ÇIKARILACAK

İhmal nedeniyle psikiyatri kontrolünde olmadığı ve tedavi almadığı belirtilen genç adam, mahkemeye çıkarılmak üzere halen gözaltında tutuluyor.

AKP'nin topluma enjekte ettiği "ihbarcı ruh"un, akli dengesi yerinde olmayan bir şahsı "vatan haini" damgasıyla kolluk kuvvetlerine jurnallediği görülüyor.

soL'a konuşan ve mahallede ikamet eden bir doktor, genç adamın sağlıklı olmadığının çok açık olduğunu belirterek "Akli dengesi yerinde olmayan ancak ihmal nedeniyle durumu raporlanmayan bir şahıs, hainlikle damgalandı. Mahalle sakinlerinden birinin adam hakkında 'vatan haini' dediğini bizzat duydum. Bu sitede yaşayan insanların ilerici kimliklerinin bilinmesinin de duruma kaynaklık ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.