AKP müfredatına karşı bugün üç kentte harekete geçiliyor

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, bugün saat 14.00’te Ankara, İstanbul ve İzmir’de basın açıklamaları yapacak, müfredatın iptali için açılan davaya müdahil olmak üzere ilk dilekçeleri verecek.

AKP'nin gerici eğitim müfredatına karşı uzun süredir çalışamalar yapan Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, müfredatın iptali için açılan davaya müdahil olmak için ilk adımını 3 kentte yapacağı basın açıklamalarıyla atacak.

"AKP müfredatıyla davalıyız" diyen Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, bugün saat 14.00’te Ankara, İstanbul ve İzmir’de basın açıklamaları yapacak, müfredatın iptali için açılan davaya müdahil olmak üzere ilk dilekçeleri verecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklama ve çağrı şu şekilde:

Adliye Önündeyiz: 20 Ekim 14.00
AKP müfredatıyla davalıyız

10 Ekim günü İstanbul’da yeni müfredatın iptali için açılan dava hepimizin davasıdır.

AKP müfredatının iptali, ülkemiz eğitim sistemindeki karanlık tabloyu değiştirmek, bilimsel ve laik bir eğitimi mümkün hale getirmek, gerici kuşatmayı kırmak ve bilimin hurafelere karşı hakim kılınmasını sağlamak için önemli bir adım olacaktır.

Öte yandan, bu müfredatın, idari yargı tarafından iptalinden çok daha mümkün ve önemli olan, halkımızın, okulların, eğitimcilerin ve öğrencilerin ona teslim olmamasıdır.

Açtığımız dava ve bu dava ile bağlantılı olarak hukuk cephesinde atacağımız adımları, AKP müfredatına fiili bir bariyer oluşturmak için yürütülecek çalışmaların dayanakları olarak görüyoruz.

20 Ekim günü, saat 14.00’te Ankara, İstanbul ve İzmir’de basın açıklamaları yapacak, davaya müdahil olmak üzere ilk dilekçelerimizi vereceğiz.

Daha önce “AKP Müfredatına Hayır” başlığı ile yayınladığımız bildiriye birlikte imza attığımız akademisyen, hukukçu, kitle önderi dostlarımız da bu açıklamalarda bizimle olacaklar.

Basını ve haber kuruluşlarını, müfredatla ilgili atılan bu adımı takip etmeye, halkımızı, gerici müfredata karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.

20 Ekim günü basın açıklamaları için yer ve saat bilgileri:

Ankara – Danıştay Binası (Eskişehir yolu) önü – 14.00

İstanbul – Çağlayan Adalet Sarayı – 14.00

İzmir – İzmir Adliyesi, Bayraklı – 14.00