AKP kadın kolları başkanının arsasına belediyeden jet hızıyla trampa

İstanbul'da AKP'li Sancaktepe Belediyesi, ilçenin AKP kadın kolları başkanı Sefanur Akça'ya ait arsayı başka bir arsayla trampa etti. CHP'li belediye meclis üyesi Sinan Doğan, '2009'dan beri belediyemizden trampa talebinde bulunan kaç yurttaşın isteği karşılanmıştır, AKP kadın kolları başkanına sağlanan bu avantajın nedeni açıklanmalıdır' dedi.

Haber Merkezi

İstanbul'da AKP'li Sancaktepe Belediyesi, ilçenin AKP kadın kolları başkanı Sefanur Akça'ya ait arsayı başka bir arsayla trampa etti. CHP'li belediye meclis üyesi Sinan Doğan, "2009'dan beri belediyemizden trampa talebinde bulunan kaç yurttaşın isteği karşılanmıştır? AKP kadın kolları başkanına sağlanan bu avantajın nedeni açıklanmalıdır" dedi. 

Sancaktepe Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, ilçe belediye meclisine bir arsa trampa teklifi getirdi. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'nun incelemesi sonucu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden 1961 ve 1982 anayasasına, vatandaş ile kamu arasındaki güven ilişkisine ve hukuk devletinin belirlilik ilkesine kadar her açıdan değerlendirilen teklifin "hukuka uygun" olduğuna karar verildi. Komisyon kararı uyarınca Sancaktepe Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada trampa teklifi CHP'li üyelerin ret, AKP'li üyelerin kabul oylarıyla meclisten geçti.

Trampa edilen yer 

Verilen yer 

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ: JET HIZIYLA TRAMPANIN NEDENİ NEDİR? 

Sancaktepe Belediyesi'nin CHP'li belediye meclis üyesi Sinan Doğan, soL Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:  

"Şimdi soru şudur: 9 Mart 2018 tarihinde 24044 sayılı dilekçeyle verilen trampa teklifi, jet hızıyla 20 gün sonra belediye encümeninin 364 sayılı kararıyla kabul ediliyor ve meclise sevk ediliyor ve 9 Mayıs 2018 tarihinde belediye meclisinde AKP oyları ile oy çokluğuyla kabul edilen yani iki ay gibi kısa sürede jet hızıyla trampa yapılan bu arsa kime ait? AKP kadın kolları başkanı Sefanur Akça'ya ait. Komisyon başkanı, aynı zamanda AKP grup başkan vekili olan Yunus Ustahabipoğlu'nun 'Önüme 30 defa gelse, 30 değil 60 defa imzalarım' dediği trampa Sefanur Akça'ya ait. Acaba bu komisyon başkanı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, 1961 ve 1982 anayasası, vatandaş ile kamu arasındaki güven ilişkisi ve hukuk devletinin belirlilik ilkesini göz önünde bulundurup 2009’dan bu yana belediyemizden trampa talebinde bulunanlara ne karar vermiştir?  Kaç tanesi reddedilmiş, kaç tanesi bu kadar hızlı sürede gerçekleşmiştir, bu sorular yanıt bekliyor."

Jet hızıyla gerçekleşen trampa işleminden Sefanur Akça'nın avantaj sağladığı öne sürülüyor.