AKP Grup Başkanvekili'den saldırı savunması: Nazlıaka'nın sağlığını da düşündük

AKP'li milletvekillerinin TBMM'de yarattığı terörü savunana AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Hem kürsünün dokunulmazlığı hem de Aylin hanımın sağlığı açısından müdahale etmek zorunda kaldık. Zira eli morarmaya başlamıştı ve kendisine zarar vermesine engel olmamız gerekiyordu" açıklamasında bulundu.

Meclis'te CHP'li ve HDP'li kadın vekillere yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulunan AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz'den tuhaf bir savunma geldi.

"Kendi partisinden ihraç edilen ve bugüne dek Meclis’te herhangi bir katkısını görmediğimiz bir ismin, Aylin Nazlıaka’nın Meclis kürsünün dokunulmazlığını bu şekilde ihlal etmesi kabul edilemez" ifadelerini kullananan İnceöz "Milletin kürsüsünün işgali ve kelepçe vurulması, millet iradesine kelepçe vurmak anlamına gelir. Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Yavuz Oğhan’dan Bi De Bunu Dinle programında konuşan İnceöz, Nazlıaka’nın eylemini sonlandırması için yeterli süreyi tanıdıklarını iddia ederek "Kendisini kelepçelediğinde oturuma ara verildi. Yemeğe gittik geldik, hala kürsüde olduğunu gördük. Kendisini ikna etmeye çalıştık fakat o kararlıydı. O zaman kelepçeyi açmak için üç anahtar denedik. Açamadık ve görevlilerden aldığımız cıvata sökücü bir aletle bunu yapmaya çalıştık. Fakat biz oldukça nazik bir şekilde müdahele etmeye çalışırken HDP’li vekiller geldi. Hüda Kaya benim elimdeki aleti almaya çalıştı. O sırada bize saldırdılar. Saldırıyı bizim arkadaşlarımız başlatmadı" açıklamasında bulundu.

'ASIL MAĞDUR ENÇ AMA FATURA ONA KESİLDİ

AKP'li Gökçen Özdoğan Enç’in yere düştüğünü ve kalktıktan sonra meşru müdafa hakkını kullandığını belirten İnceöz "Arkadaşımız Enç, yere düştü sırtında ve belinde zedelenme oldu. Aldığı darbelerden ise karaciğerinde sıvı toplanması oluştu ve 10 gün iş göremez raporu aldı" dedi. İnceöz, asıl mağdurun Enç olmasına rağmen bütün faturanın ona kesilmesinin doğru olmadığını söyledi.

'KADIN OLDUĞU İÇİN MÜDAHALE ETMEK GEREKLİLİĞİ DOĞDU'

Şiddete parti olarak karşı olduklarının öne süren İnceöz, Nazlıaka’nın eylemini kendisinin sonlandırmasını neden beklemedikleri ve neden müdahale ettikleri sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Kadın olduğu için müdahale etmek gerekliliği doğdu. Hem Aylin hanım kendi kendisine zarar vermesin diye, zira eli morarmaya başlamıştı ve buna dayanabilmemiz mümkün değildi, oldukça nazik ve hassas bir şekilde müdahale etmek zorunda kaldık. Hem de Meclis kürsüsünün dokunulmazlığını, kürsüye yani halkın iradesine kelepçe vurulmasını tasvip etmediğimiz için müdahale ettik."

'PAVEY KENDİSİ KARGAŞAYA GİRDİ, KENDİSİ DÜŞTÜ, AJİTASYONU KABUL ETMİYORUZ'

İnceöz, CHP'li Şafak Pavey’in kargaşa ortamına kendisinin girdiğini iddia ederek "Pavey’e yönelik iddiaları ve bu durumun ajite edilmesini kabul etmiyoruz" dedi. İnceöz konuşmasını "O sırada Pavey diğer taraftaydı fakat gelip kalabalığa girdi hatta bir adımda da öne attı kendisini ve bu sırada düştü" ifadeleriyle sürdürdü.