AKP Genel Başkan Yardımcısı: Başkanlık sistemi fiilen başladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, Başkanlık sisteminin fiilen başladığını söyledi.

Başkanlık sistemine ilişkin açıklamalar yapan Vedat Demiröz, “Türkiye’de Başkanlık sistemi fiilen başlamıştır. Şu anda fiili olarak Başkanlık sistemi var" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Manisa'da ‘Bitlisliler Tanıtım Günleri’ne katıldı. Burada, gündeme dair açıklamalar yapan Demiröz, "Biz milletvekillerine düşen bundan sonra TBMM’de anayasayı statüye uydurmaktır. Bundan sonraki tek amacımız budur" dedi. Demiröz, "Genel kurulda dokunulmazlıkların kaldırılması noktasındaki gibi destek alırsak bu da direkt geçecek. Desteği alamasak referanduma gideriz. O da olmazsa millete gideceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Ülkemizde fiilen başlayan başkanlık sisteminin kısa sürede anayasaya uygulanacağı ve darbe anayasasından kurtulacağımızı umuyorum" diyen Demiröz, "Bakanlar Kurulu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantısını yaptı. Bundan sonra da daha sık toplanacak. Şu an itibariyle partili bir cumhurbaşkanı sistemimizin oturduğunu görmekteyiz” dedi.