AKP bu projeyi çocuklar için hazırlamış: 81 Okul 81 Şehit Projesi!

Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de çocuklar için "şehitlik" projesi hazırladı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, okullara gönderdiği resmi yazıda "81 Okul 81 Şehit" adı verilen projenin amacını şöyle açıkladı: Öğrencilere şehitliğin önemini kavratmak. Projenin sonuçlarından biri de "Çocuklara Kuran okuma alışkanlığının kazandırılması" olarak ifade edildi.

Ahmet Çınar

Milli Eğitim Bakanlığının 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında hayata geçirdiği bilim dışı müfredat okullarda sürdürülürken, Bakanlık şimdi de öğrencilere şehitliğin önemini kavratmak için seferber oldu. 

Bunun son örneklerinden biri de Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından önerilen ve Türkiye'deki tüm okullara duyurulan "81 okul 81 şehit projesi" oldu. 

TÜM OKULLARA DUYURULDU

Tüm okullara dağıtılan resmi yazıda, Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "geliştirilen" projenin öğrencilere duyurulması istendi. 

Resmi yazıda şöyle denildi: 

"2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerde milli ve manevi duyarlılığı artırmak amacıyla ekli bilgi ve belgeler doğrultusunda uygulanması planlanan 81 Okul 81 Şehit Projesi'nin Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Türkiye geneli resmi/özel tüm okullara duyurulması ile ilgili Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 1 Aralık 2017 tarih ve 50717594-821.99-E.20664160 sayılı yazısı ekinden alınmış olup ekte gönderilmiştir."

PROJENİN AMACI: ÖĞRENCİLERE ŞEHİTLİĞİN ÖNEMİNİ KAVRATMAK!

Resmi yazının ekinde gönderilen proje özetinde de, projenin amacı "Öğrencilere şehitliğin önemini kavratmak" olarak yer aldı. Projenin tüm ülkede, 81 ilde uygulanacağının belirtildiği proje özetinde, proje iştirakçileri de müftülük, emniyet müdürlüğü ve şehit aileleri derneği olarak sunuldu. 

Projenin beklenen sonuçlarından birinin de "Öğrencilere Kuran okuma alışkanlığının kazandırılması" olduğu belirtildi.