AKP, bombalı saldırılara karşı tüm camilerde hutbe okuttu!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan cuma hutbesi Türkiye genelinde tüm camilerde okundu. Hutbede, "Gün, teröre karşı yekvücut olma günüdür" denildi.

Türkiye genelindeki tüm camilerde kapalı devre olarak yayınlanan cuma hutbesinde teröre karşı birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Diyanet’in, "Gün teröre karşı yekvücut olma günüdür" başlığı altındaki hutbesinde şu cümlelere yer verildi:

Her insanın hayat hakkı kutsaldır. Canı, malı, şeref ve haysiyeti dokunulmazdır. Yüce dinimiz İslam’ın ana gayesi, insana hayat vermektir. Canı can kılmaktır. Cana can katmaktır. Bilinmelidir ki; adı, yöntemi, zihniyeti, görünüşü farklı olsa da varlığımıza kast eden her türlü terörün gayesi aynıdır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi zedelemektir. Birer zenginlik vesilesi olan farklılıklarımızla bir arada huzur içinde yaşama kültürümüzü yok etmektir. Terörün gayesi, kalplerimizi fitne ve fesadın, kin ve nefretin, şiddet ve husumetin karanlıklarına esir etmektir. Bizleri çatışma ve huzursuzluk girdabına sürüklemektir. Gücümüzü zayıflatmaktır. İstikbale dair ümitlerimizi tüketmektir."