AKP bir liseye 'okul temsilcisi' atadı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde AKP ilçe gençlik kolları başkanlığı tarafından bir liseye 'okul temsilcisi' atandı. Duruma ilçenin Milli Eğitim Müdürü bile isyan etti.

AKP Lapseki Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, ilçeki Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Lisesi’ne "okul temsilcisi" atandı. 

Çanakkale Aynalı Pazar gazetesinin aktardığı habere göre, atamayı Gençlik Kolları Başkanı Burhan Kaya sosyal medya hesabından paylaştı. Kaya, paylaşımında “Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu lisesi Ak Parti okul temsilciliği görevine A.Ç. atanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YALANLADI

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, konudan haberlerinin olmadığını söyledi. Yılmaz “Lapseki Ak Parti, herhangi bir alanda veya başka bir parti herhangi bir alanda liselere resmi bir öğrenci ataması veya bu konuda bizimle irtibata geçmesi söz konusu olamaz. Böyle durum söz konusu ise bizim bir bilgimiz yok. Hiç bir siyasi partinin bizim liselerimizde veya okullarımızda herhangi bir atama, görevlendirme vs. yapması söz konusu değil. Böyle bir şey varsa da neye göre yapmışlar bilgimiz yok” dedi.

EĞİTİM-İŞ'TEN TEPKİ 

Eğitim-iş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, böyle bir durumun yasal olmadığını söyledi.

Mantaş, kişinin okuldan uzaklaştırma cezası alması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Böyle bir şey yasal değil. 18 yaşını doldurmuş kişiler derneklere, partilere her ne kadar üye olabilirse de, eğer orta öğretim kurumunda okuyorsa bir kişi ilgili orta öğretim yönetmeliği 164’ncü maddesi bu konu ile ilgili net. Bu okuldan uzaklaştırma ile ilgili sonuç gerektirir. Bu yapılan şey yasal değildir.”