Akıl kalmadı... 'Hollanda özür dilesin, ineği kesmeyeyim'

Hollanda krizi sonrası Hollanda ineğini keseceğini açıklayan İBB Meclis Üyesi Sipahi, "Öfkeyle kalkma, özür dile, ineği kurtaralım" dedi. İneği kesmemek için Holladan'dan özür dilemesini isteyen Sipahi, diyecek söz bırakmıyor...

DHA

Hollanda ile yaşanan kriz sonrası çiftliğindeki Hollanda ineğini keseceğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Hollanda’nın cuma gününe kadar özür dilemesi halinde ineğin ‘kurtulacağını’ söyledi. 

Bağımsız Meclis Üyesi ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi meclis kürsüsünden “Öfkeyle kalkan zararla oturur. Ben öfkeyle kalktım, inekten zarar ettim. Şimdi Hollanda’ya çağrı yapıyorum. Öfkeyle kalkma, özür dile, ineği kurtaralım” dedi.

İneği cuma günü keserek Meclis’te dağıtmayı planladığını söyleyen Hüseyin Avni Sipahi, “Ben aslında ineğin satılmasından yanaydım ama meclis başkanımız kesilmesinden bahsedince ‘bahara doğru keselim’ dedim. Eğer Hollanda ineğini kurtarmak istiyorsa bir an önce özür dilemeli. Hollanda umarım bir an önce yanlıştan döner. İnek cuma günü kesilecektir. Benim de gönlüm kesilmesinde yana değil ama zaten binlerce hayvan kesiliyor” dedi. İneğin kesilmesine tepki gösterenlere ise Sipahi, “Vejetaryenler zaten yemiyor. O zaman bütün hayvanseverleri vejetaryenliğe davet ediyorum” yorumunu yaptı.