Akhisar'da uyuşturucu operasyonu: 11 kişi tutuklandı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 11'i tutuklandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 adrese düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 15 kişiden 11'i tutuklanırken, 4 kişi ise serbest bırakıldı.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Manisa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ve Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince ortaklaşa yapılan ve uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik projeli çalışmalar kapsamında; 20 Kasım 2017 günü sabah saatlerinde Akhisar ilçemizde 21, İstanbul'da 1 olmak üzere toplam 22 adreste 16 şüpheli şahsa yönelik Çevik Kuvvet ve Özel Harekat destekli Manisa, Akhisar, Soma ve Gördes Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin katılımları ile yapılan eş zamanlı aramalarda 1 şüpheli şahıs temin edilememiş, 15 şüpheli şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcısı talimatı gereği gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda 8 adet ruhsatsız av tüfeği ile bunlara ait 72 adet fişeği, 2 adet tabanca ve 30 adet mermi, 1 adet kuru sıkı tabanca ile sentetik kannabinoid (Bonzai maddesi), esrar maddesi ve Ectacy uyuşturucu haplar ele geçirilmiştir" denildi.

Şüphelilerden biri emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkan 14 şüphelinin 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11 kişi tutuklandı.