Ahmet Türk: Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne eşlik edeceğim

HDP'lilerle birlikte Kandıra'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılacağını açıklayan Ahmet Türk, "Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı görevinden alınan Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne katılacağını açıkladı.

Duvar'da yer alan habere göre Ahmet Türk, yürüyüşe, HDP’nin vekilliği düşürülen eski eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kaldığı Kandıra Cezaevinin bulunduğu Kandıra’dan katılacağını hatırlattıktan sonra şöyle dedi:

Partideki arkadaşlarla görüştük. Günü kararlaştırıp ona göre hareket edeceğiz. Yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlunu ziyaret edeceğiz. Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim.

Ahmet Türk, adaletin herkes için gerekli olduğunu, ömrünün bunu savunmak ile geçtiğini söyledi. Türkiye’de Kürtler, Aleviler, toplumun çeşitli kesimlerinin mağdur edildiğini de ifade ederek, “Yürüyüş desteklenmelidir. Otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir” diye konuştu.