'Afrin operasyonu Soçi'deki kongreyi etkileyebilir'

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Türkiye'nin Afrin'e yönelik başlattığı operasyonun Soçi'de düzenlenmesi planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ni etkileyebileceğini söyledi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın Soçi’de toplanması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ni etkileyebileceğini söyledi.

Sputnik'e konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Şamanov, "Karmaşık bir durum. Suriye yönetimi daha önde özellikle Afrin olmak üzere iç işlerine müdahale edilmesini kabul etmeyeceğini belirtmişti ve bu durum, 29 ve 30 Ocak'ta yapılması planlanan Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi kapsamındaki etkinlikleri bir şekilde etkileyebilir" ifadelerini kullandı.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin 30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi kentinde yapılması bekleniyor. Son açıklamalarında kongrenin 30 Ocak'ta yapılacağı ve 1 gün süreceği konusunda açıklık getiren Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye'nin yeni anayasası üzerindeki çalışmaların başlamasının planlandığı kongreye, hem hükümet temsilcilerine, hem de iç, dış ve silahlı muhaliflere söz hakkı tanınacağını açıklamıştı.