Afrin Kantonu ve YPG'den farklı 'Afrin' açıklaması

PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu'nun Eş Başbakanı Hevi Mustafa ile YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye Ordusunun Afrin'e davet edildiği iddialarına ilişkin farklı açıklamalarda bulundu.

PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu'nun Eş Başbakanı Hevi Mustafa, Suriye Ordusunun Afrin'e davet edildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

Sputnik'e konuşan Mustafa, "Afrin'in teslim edilmesiyle ilgili görüşmelerin olduğu iddiası yalan. Bu konuda çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor. Biz Afrin'i rejime teslim etmediğimiz için Afrin'e saldırılar oldu" dedi.

Mustafa, "Evet biz Suriye ordusunu Afrin için çağırdık. Biz 6 yıldır Suriye'nin birliği için uğraşıyoruz. Suriye yönetimi eğer Türkiye saldırı yaparsa biz karşılık veririz diyordu. Biz de Suriye yönetimine çağrı yaparak ' Türkiye saldırı yapıyor, gel savun' dedik. Biz dedik ki 'Afrin Suriye'nin bir parçasıdır'. Suriye yönetimi Afrin konusunda neden sessiz kalıyor?.Afrin'e yönelik saldırıların durması için diplomatik görüşmelerimiz oluyor ancak henüz bir sonuç yok" açıklamasında bulundu.

YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke ise, Afrin'in Suriye ordusuna teslim edilmesiyle ilgili Rusya ile herhangi bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Bu konuda çıkan haberlerin gerçek olmadığını söyleyen ve Afrin'i kimseye teslim etmeyeceklerini belirten Haseke, "sonuna kadar direneceklerini" dile getirdi.