Adnan Oktar'dan soL'a, itiraf gibi Fethullah Gülen açıklaması

Gülen'e dönük iltifatlarını soL'un haberleştirmesinden rahatsız olan Adnan Oktar, yolladığı açıklama metniyle Türkiye'deki çok sayıda ismin cemaatle ilişkisinin özetini çıkardı: Hepimiz oradaydık!

Adnan Oktar, kendisinin Gülen cemaatine düzdüğü övgülere yer veren soL haberinden rahatsız olarak, bir açıklama metni yolladı. 

Oktar, soL'a yolladığı metinde, Fethullah Gülen cemaatinin yıllar içinde devletin tüm kademelerinin rızasıyla nasıl örgütlendiğinin bir seceresini çıkarmış oldu.

Oktar'ın avukatı; "Bütün devlet yöneticilerimiz, aydınlarımız ve kanaat önderlerimiz Fethullah Gülen’i överlerken, onların kültürel, sosyal, siyasi faaliyetlerine bizzat katılırlarken ve bu grubun yasadışı bir örgütsel eylemi henüz mevcut değilken, müvekkilim Sayın Oktar’ın Fethullah Gülen’in o tarihteki olumlu çalışmalarını övmesinden daha doğal ne olabilir?" diye sordu.

İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Açıklama metninde, Gülen'e övgüler düzen çok sayıda siyasetçi, kendi cümleleriyle yer aldı. 

Oktar'ın avukatının, soL'a sunduğu ve bir itiraf niteliği taşıyan açıklama metninin ilgili bölümü şöyle;

Sitenizde yayınlanan bir haberde, müvekkilim Sayın Adnan Oktar’ın güya bir konuşmasında Fethullah Gülen’i övdüğü öne sürülmüştür.

Öncelikle belirtmek isteriz ki,müvekkil Sayın Adnan Oktar bu konuşmayı A9 TV isimli televizyon kanalında yayınlanmakta olan sohbet programının 1 Ocak 2013 tarihli bölümünde yapmıştır.

Müvekkilimin bu konuşmayı yaptığı tarihte, ortada ne 17-25 Aralık hadisesi (Aralık 2013), ne MİT Tırlarıoperasyonu (Ocak 2014), ne de tape krizivardı (Şubat 2014). Hatta dershanelerinkapatılmasıyla ilgili yasa tasarısı (Kasım 2013) bile gündeme gelmemişti. Gülen grubu, daha henüz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarını hedef alan sözlü veya fiili hiçbir eylemde bulunmamıştı.

O tarihlerde ve öncesinde, Devlet yöneticilerimizden iş adamlarına, akademisyenlerden gazetecilere, tüm Türkiye, Fethullah Gülen’e olumlu bakıyordu. Onu ve çevresini eğitim alanında faydalı çalışmalar yapan bir “hizmet hareketi” olarak niteliyor ve sık sık övüyordu.

Sadece devletin üst düzeyyöneticilerinden birkaç örnek vermek gerekirse;

ESKİ CUMHURBAŞKANI SAYIN ABDULLAH GÜL: “Türkiye’ye Türkçeye kültürümüze yapılan en büyük hizmettir bu.”

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN: “Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.”
“Dünyanın dört bir yanından okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum (...)Bu [TÜRKÇE olimpiyatları] olimpiyatlar 11 yıldır yapılıyor olabilir ama bu hareket (GÜLEN HAREKETİ) bu 11 yıl değil binlerce yıldır devam eden bir büyük hareket, bir büyük davadır.”

BAŞBAKAN SAYIN BİNALİ YILDIRIM: “Türkçe sevginin dilidir. ‘Aç herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç’ diyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin dilidir."

ADALET BAKANI SAYIN BEKİR BOZDAĞ: “Bu ateşi yakan, bu yolu açan, bu fikri veren ve bu yolda yürüyenlere destek olan her türlü katkıyı sunan muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi'ye de Antalya'dan gönül dolusu selamlar saygılar gönderiyorum.”

ESKİ BAŞBAKAN SAYIN AHMET DAVUTOĞLU:“Bu faaliyetleri yapan, bu faaliyetlere katkıda bulunan bütün öncülere, başta Muhterem Hoca Efendi olmak üzere bütün öncülere selam olsun. Allah onların emeklerinden razı olsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı olarak görevimiz Gülen okullarına katkıda bulunmaktır.”

ESKİ MECLİS BAŞKANI SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN: (Türkçe Olimpiyatlarındaki konuşması) “Bu, insanlığın aydınlık geleceğine ışık tutacak bir etkinliktir diye düşünüyorum. Gittikleri her yere eğitim kurumları serpiyorlar. İşte o eğitim kurumlarının eserleri 9. kez Türkiye'de bir araya geliyor. Öylesine bir hareketi, eğitim seferberliğini başlatanlara saygı sunuyorum. Kendilerine selam olsun diyorum. Zaman ve mekan tanımadan dünyanın her bölgesinde bu faaliyetlerde yer alanları saygıyla sevgiyle anıyorum.”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MELİH GÖKÇEK: (Türkçe olimpiyatlarındaki konuşması) “Hoşgörünün, barışın, diyaloğun simgesi değerli büyüğümüz bu işin değerli mimarı Fethullah Gülen Hocamıza da sonsuz teşekkürler ediyoruz. Rabbim kendisine uzun ömür ve sıhhat versin, dualarını üzerimizden eksik etmesin diyorum.”.... “Bu proje müthiş bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ve özellikle muhterem büyüğümüz Fethullah Gülen Hocam’a şükranlarımızı sunuyoruz. Sağolsun, varolsun. Gurbetteki değerli Hocam’a Ankara’dan gönül dolusu kucak dolusu selamlar gönderiyoruz.”

SAYIN TURGUT ÖZAL: “Azerbaycan’da açılan Türk okullarına ben kefilim, bu okulların fikir mimarı Fethullah Gülen’dir”

SAYIN BÜLENT ECEVİT: “Bu okullar tabi dünyanın dört bucağına Türkiye hakkında bilgi Türkçe ve Türk kültürünü yayıyor ve bir olumsuzluğa da rastlanmadı.”

SAYIN SÜLEYMAN DEMİREL:“Ben başbakan ve cumhurbaşkanı olarak okullar için boş mektuplar imzalayıp verdim. 'İstediğiniz gibi doldurabilirsiniz.' dedim. Pişman değilim. Bugün de olsa yine veririm.”

Bu örnekleri sayısız artırmak mümkündür.