Adil Öksüz öldürüldü mü?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, başına 4 milyon lira ödül konulan Adil Öksüz'e ilişkin "öldürüldü mü?" sorusunun gündeme geldiğini belirterek, "Çok kritik bilgilere sahip olması nedeniyle FETÖ’cü yapılanmanın ortadan kaldırılmasından endişe edildi. Bu kaygı kimi zaman güvenlik birimlerinde de oluştu. Ancak öldürüldüğüne dair bir ipucuna ulaşılamadı" dedi.

 

AKP'ye yakın isimlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Adil Öksüz'e ilişkin son iddiaları derledi.

Başına ödül konulan Öksüz'ün Cemaat tarafından öldürülmüş olabileceğini ileri süren Selvi, şu ifadeleri kullandı:

1- Adil Öksüz öldürüldü mü?
18 Temmuz gününden itibaren Adil Öksüz’e ilişkin olarak herhangi bir bilgi alınabilmiş değil. Bu durum kimi zaman, “Adil Öksüz öldürüldü mü?” sorusunu gündeme getirdi. Çok kritik bilgilere sahip olması nedeniyle FETÖ’cü yapılanmanın ortadan kaldırılmasından endişe edildi. Bu kaygı kimi zaman güvenlik birimlerinde de oluştu. Ancak öldürüldüğüne dair bir ipucuna ulaşılamadı.

2- Adil Öksüz yaşıyor mu?
Güvenlik birimleri Adil Öksüz’ün yaşadığını düşünüyor. Ancak El Kaide lideri Usame Bin Ladin gibi sinyal takibine yarayacak her türlü teknolojiden uzak bir yerde saklandığı düşünülüyor.

3- Yurtdışına çıktı mı?
Yurtdışına kaçırılması için fırsat kollandığı ancak henüz yurtdışına çıkarılamadığı düşünülüyor. Darbe gecesinden itibaren Adil Öksüz’ü koruyan gücün onu Türkiye’de sakladığı noktası üzerinde duruluyor.

4- Adil Öksüz aranıyor mu?
Adil Öksüz’ü bulmak için hem Emniyet’te hem Jandarma’da özel ekipler oluşturuldu. Ama yakalanamadı. Dahası en ufak bir ipucuna ulaşılamadı. Bu durum ciddi bir şekilde aranıyor mu sorusuna yol açtı.

5- Kılıçdaroğlu’na gelen istihbaratta olduğu gibi MİT ajanı mı? 
Yani çift taraflı çalışıyor mu? Şu ana kadar MİT ajanı olduğuna dair iddialar doğrulanmadı. Ama yakalanamadığına göre istihbarat ve güvenlik içindeki kripto FETÖ’cüler tarafından saklandığı düşünülüyor. 

Yazının tamamı