Adı 'Çayan Güney' diye 2,5 yaşındaki bebeği muayene etmedi: Hipokrat yeminini unuttu!

İstanbul Kartal'daki özel Avicenna Umut Hastanesi'nde Abdülkerim Karakaş adlı "doktor", annesi tarafından getirilen 2,5 yaşındaki Çayan Güney adlı bebeği muayene etmeyi reddetti.

Haber Merkezi

İstanbul'un Kartal ilçesindeki özel Avicenna UMut Hastanesi'nde yaşanan ayrımcılık ve yobazlık, Türkiye'deki sağlık sisteminin hangi noktada olduğunu gözler önüne serdi. 

Kartal'da yaşayan Sinem-Düzgün Şirvan A. çiftinin 2 buçuk yaşındaki oğulları Çayan Güney A. ateşlendi. 8 Aralık cuma sabahı anne Sinem A. Kartal'daki özel Avicenna Umut Hastanesi'ni arayıp randevu almak istedi. Hastane santrali tarafından uzman doktor Abdülkerim Karakaş'ın asistanına aktarılan Sinem A., bir iki dakika telefonda bekletildikten sonra "Bu isimdeki bir hastaya bakamayacakları" yanıtını aldı. Nedenini soran Sinem A.'ya, "11.30'da hastanede olabilirseniz yüz yüze söyleyebiliriz" denildi.

Sinem A. oğlu Çayan Güney'i de alarak hastaneye gitti. Bu kez de doktorların cuma namazında oldukları, o nedenle beklemeleri gerektiği söylendi. Yaklaşık iki buçuk saat bekleyen Sinem A. "doktor" Abdülkerim Karakaş tarafından bir türlü kabul edilmedi. 

Hasta hakları temsilcisiyle görüşen Sinem A., "Bu isimdeki hastaya bakmamak ne demek? Böyle mazeret mi olur" diye sorduğunda, hasta hakları temsilcisi "Dr. Abdulkadir Karakaş çocuğunuzu muayene etmeyi kabul etmiyor ve mazeret de sunmuyor" diye yanıt aldı.

"Doktor" Abdülkerim Karakaş'a ulaşmayı başaramayan anne Sinem A. oğlu Çayan Güney'le birlikte evine döndü. 

Olaydan haberdar olan baba Düzgün Şirvan A. Sağlık Bakanlığı'nı arayarak durumu anlattı ve şikayetçi oldu. O da "Sözünü ettiğiniz yer bir özel hastane, bize değil hastanenin başhekimliğine şikayet edin" yanıtı aldı.