Adana'da 10 öğrenciye cinsel istismarla suçlanan öğretmene istenen ceza belli oldu

Adana'da 10 öğrenciye cinsel istismarla suçlanan 61 yaşındaki matematik öğretmeni bugün hakim karşısına çıktı. Sanığa 220 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adana'da bir ortaokulda 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 61 yaşındaki matematik öğretmeninin yargılanmasına başlandı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Z.G. ve avukatı ile cinsel istismara uğrayan 2 öğrenci ve bazı mağdurların aileleri katıldı. Hakkında hazırlanan iddianamede, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun cinsel istismarı" suçlarından toplam 220 yıla kadar hapsi istenen sanık, suçlamaları kabul etmedi.

Çocuğuna nasıl sevgi gösteriyorsa, öğrencilerine de aynı sevgiyi gösterdiğini öne süren Z.G, "Onlar benim evladım. Hepsini seviyorum" dedi. Z.G, 2 yıldır cinsel sorunları olduğunu da ileri sürdü.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, 8 öğrencinin dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Merkez Çukurova ilçesindeki bir ortaokulda, ailelerin çocuklarının okula gitmek istemediği şikayeti üzerine rehber öğretmenin görüştüğü 10 kız öğrenci, Z.G'nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğununu öne sürmüş, olayın polise bildirilmesinin ardından Z.G, 3 Mart'ta tutuklanmıştı.