'Adalet Yürüyüşü'nde 24. gün: Yarınki mitinge AKP il başkanı da davet edildi

Bugün "Adalet Yürüyüşü"nün 24'üncü günü... Kemal Kılıçdaroğlu yarın Dragos'tan miting alanına üç kilometre boyunca tek başına yürüyecek. Kılıçdaroğlu, AKP İstanbul il başkanının da mitinge davet edildiğini söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve on binler, Adalet Yürüyüşü’nün 23. gününde İstanbul’a ulaştı. Bugün 24. gün. Kılıçdaroğlu, pazar günü Maltepe'de yapılacak miting alanına gidiş hakkında yaptığı açıklamada “Dragos’tan miting alanına yaklaşık 3 kilometre tek başıma yürüyeceğim" dedi.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meltepe’de 9 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek mitinge bir gün kala soruları yanıtladı.

AKP İL BAŞKANI DA MİTİNGE DAVET EDİLDİ

Kılıçdaroğlu, Maltepe’de adalet, demokrasi, yargının bağımsızlığı bağlamında mesajlar vereceğini belirterek dünyanın Türkiye’deki gelişmeleri kaygıyla izlediğini söyledi. CHP lideri, “Tek tema adalet olacak. İstanbul’daki bütün siyasal partilerin, AKP dahil bütün il başkanları mitinge davet edildi. Doğrudan davet yazıları elden götürüldü” dedi.

DRAGOS'TAN ÜÇ KİLOMETRE TEK BAŞINA YÜRÜYECEK

Kılıçdaroğlu, “Miting alanına gelişiniz nasıl olacak” sorusuna ise “Dragos’tan miting alanına yaklaşık üç kilometre tek başıma yürüyeceğim. Elimde sadece adalet pankartı olacak. Selvi Hanım beni alanda bekleyecek” yanıtını verdi.

EN SON 1968'DE SLOGAN ATTIM

En son 1968’de slogan attığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi de slogan atıyorum. Kitlenin de buna hazırlanması lazım. Aynı kararlılık için. Bugüne kadar on binlerce kişi eşlik etti. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum. Kimisi bir gün, kimisi üç gün yürüdü... Sonuçta toplumun her kesiminden insanlar geldiler ve katıldılar” dedi. Kılıçdaroğlu 2019’da cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya ise “Ben siyasi partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasını doğru bulmuyorum. Bugünden belli kişilere post hazırlamak doğru değil” diye yanıtladı.