Adalet Bakanı Gül: Kimyasal hadımı masaya yatıracağız

Çocuğa yönelik cinsel istismarlarda cezaların artacağı ifade eden Adalet Bakanı Gül, 'Kimyasal hadım uygulaması da dahil tüm tedbirleri masaya yatıracağız' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuğa yönelik cinsel istismarlarda cezaların artacağını ifade etti.

İstismarların önlenmesine yönelik kurulacak komisyonun yarın çalışmalara başlayacağını söyleyen Gül, "Adana'da 4,5 yaşındaki yavrumuza yapılan bu adice saldırı iğrenç ve şiddetle kınadığımız bir suç. Bu bir cinayettir. O hainin yapmış olduğu istismarın ötesinde bir cinayettir. 66 yıllık ceza talebiyle iddianame hazırlanmıştır. Başbakan Yardımcımız başkanlığında bir komisyon yarın çalışmaya başlayacak. Kastrasyon, kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere, tüm bu tedbirleri, yasayla yapacaklarımız, yönetmeliklerle yapacaklarımız, idari tedbirlerle uygulayacağımız tüm enstrümanlarımızı, tüm araçlarımızı, yapacaklarımızı masaya yatıracağız. Suça giden yolları ortadan kaldırma toplumun her kesimine düşen sorumluluklar bunları hep beraber yapmamız lazım. Hükümetimiz bu konuda alınması gereken başka ne gibi tedbirler varsa onları alacak" dedi.