Adalar Savunması'ndan Belediye Başkanı Atilla Aytaç'a yanıt: Adalar'daki doğal yaşam yok edilecek

İstanbul'da Adalar'ın nüfusunu arttıracak ve tescilli yapıları riske atacak yeni koruma planı tepki çekerken, Belediye Başkanı Atilla Aytaç, konuyla ilgili basına yansıyan haberleri yalanladı. Başkan Aytaç'ın açıklamasına yanıt veren Adalar Savunması, "Adalar Belediye Başkanı doğruları söylemiyor. Planlar halkla tartışılmadı, plan saklandı ve halen saklanıyor" ifadelerini…

Haber Merkezi

İstanbul Adalar'ı bitirecek eleştirilerine konu olan yeni koruma planı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Atilla Aytaç, haberleri yalanladı.

Belediye'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Adalar ilçemizin sahip olduğu, tarihi ve kültürel değerleri barındıran özgün kentsel doku ile arkeolojik ve doğal niteliklerine sahip alanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla; 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na uygun olarak, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plan çalışmaları konusunda kamuoyuna yansıyan, gerçeklerden uzak, yeterli bilgiye dayanmaksızın hazırlanmış açıklamalardan kaynaklanan bilgi kirliliğini önlemek amacıyla kamuoyu bilgilendirmesi yapılmasına gerek duyulmuştur" denildi.

Benzer açıklamaları CNN Türk ekranlarında da yineleyen Aytaç'a Adalar Savunması'ndan yanıt geldi.

"CNN Türk'te konuşan Adalar Belediye Başkanı doğruları söylemiyor" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1- 1000 planlar halkla tartışılmadı, plan saklandı ve halen saklanıyor.

2. Yeni planda bodrum katlara iskan ve yeni yapılaşma izinleriyle adaların konut stoğu arttırılıyor.Yüzlerce yeni yapı izni öngörülüyor.

3. Doğal sit alanları ticarileştiriliyor, artık adalılar bile kendi adalarında özgürce dolaşamayacak, Adalar'daki doğal yaşam yok edilecek.

4. 1000 planlar Adalar'ın halkının ekonomik yaşamı için imar rantı ve kitle turizmi dışında hiç bir çözüm ve öneri içermiyor.

5. Adalar Belediye Başkanı 1000 planı biz yapmazsak İBB yapar diye halkı korkutuyor. Biz de diyoruz ki "İBB'de yapsa anca bunu yapar!"

 6. Adalar imar planı halkın ve adalarını savunmak isteyen yaşam savunucularının katkı ve önerileri ışığında yeniden değerlendirilmelidir.