Açlık grevindeki Esra Özakça 10 kilo kaybetti: Bedenimiz küçüldü, direncimiz büyüdü

Açlık grevinde 175 günü geriden bırakan öğretmen Semih Özakça'nın 100 gündür açlık grevi yapan eşi öğretmen Esra Özakça 10 kilo kaybederek 47 kiloya düştü.

Açlık grevinde 175 günü geride bırakan Semih Özakça’nın eşi Öğretmen Esra Özakça, eşinin tutuklanmasıyla başladığı açlık grevinde 100 günü geride bıraktı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan’ın haberine göre Esra Özakça, 100 günde 10 kilo kaybederek 47 kiloya düştü. 

Yüksel Caddesi’ndeki “İşimi geri istiyorum” eylemleri nedeniyle ev hapsi cezası alan ancak henüz elektronik kelepçe takılmayan Esra Özakça, ev hapsi nedeniyle tutuklu bulunan eşi ile görüşememe riskinin yıpratıcı olduğunu belirtti. 

Geçen 100 gün içerisinde en iyi direnmeyi öğrendiğini belirten Özakça, “175 gündür Nuriye ve Semih ile açlık grevinin nasıl bir şey olduğunu öğrenmiş oldum. Bedeniniz küçülüyor ama iradeniz günden güne büyüyor” sözleriyle talepleri kabul edilinceye kadar açlık grevine devam edeceğini söyledi.

14 Eylül tarihinde Gülmen ve Özakça’nın ilk duruşmasının Ankara Adliyesinde görüleceğini hatırlatan Özakça, “Semih savunmasında nasıl bir eğitimci olduğuyla ilgili bir ilinti kuruyor. Bir eğitimcinin neden bilimsel bakması gerektiğini, eğitime bakış açısının nasıl olması gerektiğini söylüyor. AKP iktidarını getirdiği yeni düzenin ne kadar geniş olduğunu ve bunun bir parçası olduklarına değiniyor” dedi.

Mardin’de köy okulunda öğretmenlik yaptığı sırada KHK ile ihraç edilen Esra Özakça, 29 Aralık Barış Grevine katıldıkları için 7 ilde yüzlerce öğretmenin sürgün edilmesine de şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sendikal faaliyet neden gösterilerek kimse sürgün edilemez. Bu sürgüne zorunlu yer değiştirme derseniz baştan kaybetmiş olursunuz. Sürgün bizim haklarımıza, onurumuza, aile bütünlüğümüze saldırıdır. Sürgün edilen dostlarımız, sendikamız bir direniş pratiği ortaya koymalı diye düşünüyorum.”