Açlık grevinde 213. gün: Nuriye ve Semih'e destek eylemine yine polis saldırdı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 213. gününde, Gülmen ile Özakça'ya destek veren kamu emekçilerinin eylemine polis saldırdı, üç kişi gözaltına alındı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 213. gününe girerken; kamu emekçilerinin hem Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi'nde başlattıkları "İşimizi Geri İstiyoruz" eylemi ise 333. gününde de devam etti.

Etkin Haber Ajansı'nın aktardığına göre Yüksel Caddesi'nde abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için Konur Sokak'ta bir araya gelen eylemcilerin önü Konur Sokak ile Yüksel Caddesi'nin kesiştiği yerde polislerce kesildi. Burada, "Açlık grevinin 213. gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın" yazılı pankart açan eylemciler "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganını attı.

Polis açıklama yapmaya başlayan eylemcilere saldırarak Seyri Sokak muhabiri Oktay İnce, eylemci İlker Işık ile ismi öğrenilemeyen bir kişiyi gözaltına aldı. Polis gözaltına aldığı eylemcileri gözaltı aracına doğru götürürken, eylemciler "Özgür basın susturulamaz" ve "Nuriye Semih serbest bırakılsın" diye slogan attı.